Към момента няма нищо необичайно с количеството вода в язовир Копринка, което е около 25 милиона и 700 хиляди кубически метра, при праг от 18 милиона кубически метра вода

Свързани новини

19.08.2024 16:10

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Видян 758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният управител на Стара Загора Методи Марков.

Той допълни, че към момента няма нищо необичайно с количеството вода в язовир Копринка, което е около 25 милиона и 700 хиляди кубически метра, при праг от 18 милиона кубически метра вода, при който водоподаването за промишлени цели се прекратява.

Методи Марков каза още, че към момента общо 11 населени места в област Стара Загора са засегнати от частичен воден режим, като най-много такива има в община Братя Даскалови.

Екипа на ВиК Стара - Загора е разработил серия от мерки за справяне с въвеждането на воден режим в населените места от областта, които са зависими от гравитачни водоизточници или са със сондажни кладенци, които са на неголяма дълбочина. Това съобщи управителя на дружеството инженер Радостин Миланов. Той потвърди думите на областният управител, че въпреки неблагоприятните метеорологични условия, за град Стара Загора не съществува каквато и да е заплаха по отношение на въвеждане на воден режим.

Въпреки обявения за днес воден режим за град Стара Загора и няколко малки населени места от общината, такъв към момента няма да има, съобщи заместник-управителя на ВиК - Стара Загора Главен инженер Николай Калудов. Причината е, че се работи върху аварията по главния тласкателен водопровод между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем и най-вероятно ремонта ще приключи преди водоподаването за града да бъде спряно.

За ръководството на Община Стара Загора е важно свеждането до минимум на загубата на питейна вода. Това заяви заместник-кметът архитект Мартин Паскалев. Той допълни, че за целта където е необходимо ще се предприеме смяна на водопроводи. Общинската администрация работи в синхрон с ВиК - дружеството, каза още Мартин Паскалев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Ново място

Този понеделник ще откриете ново място, което ще