Свързани новини

28.11.2021 16:02

Новият щам не е толкова опасен, но цели 20-30-годишните: РЮАфрика

Видян 2388 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Новият щам на коронавируса, който вдигна света по тревога в края на миналата седмица и беше наречен Омикрон от Световната здравна организация, не е толкова опасен за хората, колкото първоначално смятаха някои експерти. Той не причинява тежки форми на заболяването”, заяви в столицата Претория, която е и в епицентъра на заразата, изпълнителният директор на Националния институт по инфекциозни болести на Република Южна Африка (РЮА) Адриан Пюрен, предаде Сега.
„Рязкото увеличение на броя на новите случаи на Covid-19 в Република Южна Африка през последните няколко седмици, причинено от появата на щама Омикрон, не доведе до значително увеличение на броя на хоспитализираните с коронавирус“, каза той днес по местния телевизионен канал eNCA.
“В Южна Африка смъртността от Covid-19 също остава на ниско ниво от месец. През последното денонощие са починали осем души”, обясни Пюрен. Напомняме, че населението на страната е 60 млн. души или 9 пъти по-голямо от българското, т.е. жертвите се равняват на 1 у нас, а в България имаме 47 починали.
Сега в болниците в Южна Африка, която се превърна в световен епицентър за разпространение на щама Омикрон, има 2229 души с диагноза Covid-19, което е 3 пъти по-малко от нашите 6674.

През изминалото денонощие броят на случаите на коронавирус в страната е 3220, а са извършени 34 880 PCR теста, като делът на положителните достига 9,2%.
В Южна Африка лекарите посочиха възрастта на най-уязвимите хора към новия щам на коронавируса Омикрон. Както се оказа, това са млади хора на възраст между 20 и малко над 30 години. При тях първите случаи на констатирания нов щам вече са на 1 седмица и на тази база се правят посочените изводи.
„Първите и основни признаци на инфекция с новия щам на коронавируса Омикрон се изразяват в силна умора и главоболие, докато по-рядко се появяват температура или болки в гърлото”, съобщи председателят на Южноафриканската медицинска асоциация Анжелик Кутзе.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.11.2021 20:20

    Б.Х. Който навремето е карал казарма знае какво означава това!

  • 001 Anonimen 28.11.2021 17:04

    ВАЖНОТО Е ХУБАВИЧКО ДА НИ УПЛАШАТ...779

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак