Мехмет Саит Уянък представи новите трендове в туризма в своята страна на специален форум в хотел Рамада в София

Свързани новини

11.06.2024 18:06

Новият турски посланик представи новите дестинации на своята страна

Видян 885 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лично новият турски посланик Мехмет Саит Уянък представи новите трендове в туризма в своята страна на специален форум в хотел Рамада в София. Той отбеляза, че българските гости са над 10% от всички, като са сред лидерите в световен мащаб.


Специалната агенция за имиджа и брандинга на Турция TGA, по-популярна със слогана GoTurkiye показаха и новите посоки. Сред тях са уникалната люлка на първата човешка цивилизация, оставила приличащ на космически, но само един от 750 археологически парка в страната.


Турция не е само онези 8000 км морско крайбрежие, които българите вече познават, но все още остават скрити за нашите хора, а тази година са много на мода - НЕ-ОЛИНКЛУЗИВ курортите като Алачатъ.


Друг по-малко познат за широката публика хит са 23 яхтени и круизни пристанища на Турция, начело с многократно описвания от нас Галата порт в Истанбул, които вече привличат над 1,5 млн.туристи от цялата планета.


Новост са ресторантите на Мишлен при комшиите - 1 с 2 звезди, 11 с 1 звезда и 5 с новата категория Зелена звезда, редом с 26 гурме ресторанта - 1 мишленов и 1 със знак на Гот Мило ви представихме само преди месец в наш репортаж от архитектурен тур в Истанбул. Но тези ресторанти далеч не са само в Цариград.


И важен за лятото лайфхак - Турция е първа в света, която толкова държи на сертифицирането за устойчив екологичен туризъм на своите добри хотели и, ако се огледате внимателно в лобито на всеки от тях, ще забележите съответния знак. Ако обаче не зърнете документа, значи не сте на надеждно място. 



Борис Ангелов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец