С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът преодоля ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника.

Свързани новини

08.12.2023 17:12

НС преодоля ветото върху безвъзмездното предоставяне на БТР-и на Украйна

Видян 616 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът преодоля ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, предаде БНР.

По време на дебата опозиция и управляващи размениха остри реплики дали дарението на БТР-и за защитава българския национален интерес. Заседанието беше прекъсвано на два пъти, а депутатите отново стигнаха до стълкновение в пленарна зала, когато представители на "Възраждане" потърсиха сметка от Манол Пейков от ПП-ДБ заради негова реплика от място, докато от трибуната се изказваше лидера на партията Костадин Костадинов:

"Освен всичко друго, освен че подаряваме милиарди на Украйна, ние ги подаряваме, като ги плащаме и за наша сметка на всичкото отгоре. В тази зала по-голямата част от хората очевидно за пореден път обслужват чужди национални интереси. Още по-унизителното е, че обслужват националния интерес на една държава като Украйна, която може да се квалифицира съвсем спокойно като "пропаднала държава"", заяви Костадинов, провокирайки сериозно напрежение в парламентарната зала, заради което беше дадена 15-минутна почивка.

След възобновяване на заседанието от "Възраждане" и БСП поискаха прекратяването му, защото Манол Пейков бил в неподходящ външен вид и състояние, но това предложение бе отхвърлено.

По време на дебата депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков отговори на обвиненията:

"Даваме милиарди...Те не казват колко. Не казват колко, защото нямат представа. За съжаление на някои в тази зала - да, има такова Евроатлантическо мнозинство тук. Има го и в обществото. Българският народ подкрепя европейския път на България. Европейската позиция по отношение на Украйна е категорична. България не прави изключение в това отношение, макар и на някои малко на брой хора в тази зала да им се иска да е обратното".

Заседанието на парламента продължава с разглеждане на извънредна точка за нов пакет военна помощ за Украйна от неизправни или с отпаднала необходимост въображение и боеприпаси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.12.2023 17:17

    осемте процента крадливи мошеници идиоти са на път да срутят България, другите 92 % гледат като изтървани - ето така сме падали под робство два пъти и сега -трети път

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей