09.04.2015 11:47

НС ратифицира за натовския гарнизон у нас

Видян 955 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание ратифицира на първо и второ четене споразумението за поддръжка на гарнизон на територията на България, предаде Агенция "Фокус". На първо четене Ратификацията беше приета със 120 гласа "за", 21 "против" и 5 "въздържали се", а на второ - 120 "за", 20 "против", а 6 се въздържаха.


В мотивите е посочено, че през 2009 година военният комитет на НАТО и в последствие от Северноатлантическия съвет е взето решение в България да бъде сформиран Национален мобилен комуникационен модел в състава на на втори свързочен батальон на НАТО, разположен в Италия. Изграждането на необходимата инфраструктура за този модул е проект по програма на НАТО за инвестиции в сигурността. С решение на МС от 2012 година, неговото изпълнение на територията на България е одобрено. Личният състав на националния КИС модул се състои от двама офицери, 55 сержанти и войници, които се осигуряват от страната. По време на дебатите Янко Янков от ДПС заяви, че споразумението е в полза на българската национална сигурност. Той посочи, че за ДПС НАТО е комплексна система не само по отношение на военната сигурност, но и за ценностната. Според него това ще има полза за националната сигурност и категорично ще допринесе за нея. Валери Жаблянов от БСП заяви, че дори когато се налага да обосноваваме решения, които не ни харесват, не бива да напускаме здравата логика. Той коментира, че по този начин България се превръща в мишена. 


Владимир Тошев от ГЕРБ отбеляза, че преговорите са започнали при Станишев, а договора е подписан при Орешарски. "Изпълняваме нещо, което е на финала. В постоянните комисии само "Атака" са гласували против, БСП са гласували "за". Съжалявам, че отсъства Ангел Найденов, за да ви обясни", добави Тошев.


Мартин Димитров разясни, че европейските социалисти отдавна са избрали НАТО. "БСП е на този кръстопът между европейския и съветския социализъм. Трябва да покажете, че сте повече съветски социалисти от другата лява сила. В крайна сметка ви предлагам да прекратим дебата. Не можем да ви помогнем с вашия вътрешен избор. Дали можете да станете европейски социалисти или ще останете съветски, си е ваш проблем. Покажете, че вече сте европейски социалисти, скъсайте с този проблем и подкрепете това споразумение", каза още Мартин Димитров.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Чудесен ден за материални придобивки

Чудесен ден за материални придобивки. Ако не ви паднат