НС забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата

Свързани новини

07.08.2024 16:08

НС забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата

Видян 317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След повече от 4 часа дебати и бурни скандали Народното събрание забрани в училищата да има пропаганда, популяризиране или подстрекаване, пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, предаде БНТ.

Промяната в Закона за образованието беше внесена от "Възраждане" и подкрепена на първо и второ четене от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ДПС, ИТН, "БСП за България". Против гласуваха от 20 депутати ПП-ДБ , двама от ГЕРБ. Въздържаха се 10 депутати от ПП-ДБ и трима от ГЕРБ-СДС.

Ето и част от дебатите в зала:

Костадин Костадинов - "Възраждане": Имаме проблем и то - много голям. Сега ще го спрем в зародиш, за да не може никога, никой, по никакъв начин да се опитва да прави това, което правят с децата в другите държави, защото не е хуманно и е античовешко да се пропагандира нетрадиционно сексуално възпитание в училищата. Това е античовешка идеология. И с този малък текст в закона ще погребем и ликвидираме тази идеология в зародиш.

Явор Божанков, ПП-ДБ: "Този законопроект, който предлагате е единствено предизборен популизъм, грозна хомофобия и грозно разделение в обществото. Нашата ПГ ще остане защитник на парламентарната практика, че не бива по този начин да се приемат законопроекти. Не ставайте жертва на проруската "Възраждане".

Йордан Цонев, ДПС: "ПГ на ДПС ще подкрепи предложения законопроект. Това е важна част от възпитанието на децата и няма как да останем безразлични по тази тема. Най-голямото основание, че голяма част от българския народ споделя това мнение за обучението на децата ни. Споделяме и мотивите на вносителите, което се базират и на текст от Конституцията, където се казва, че бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Искам да се спра и на нещо друго.

Традиционните религии са консервативни по тази тема, тъй като устоите на човешкия род се крепят върху семейството, бракът между мъж и жена и продължаването на човешкия вид са на тази основа. И да бъдем категорични, че в нашите училища няма място за такъв тип образование и това няма нищо общо към толерантността на различните. Децата се друго. Те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Вие разбира се сте способни на много, много повече

Вие разбира се сте способни на много, много повече, но