Протестиращи в подкрепа на Палестина се събират пред посолството на Израел в Лондон

Свързани новини

11.10.2023 11:18

Обединеното кралство може да арестува хора за размахване на палестински знамена

Видян 545 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията в Англия и Уелс трябва да третира палестинските знамена, скандирания и други символи, показвани в определен контекст, като реч на омразата, заяви министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман в писмо с инструкции, изпратено във вторник.

"Не само изрично изразените символи и скандирания в подкрепа на Хамас са причина за безпокойство", пише Брейвърман в писмото. "Бих насърчила полицията да обмисли дали скандирания като напр: "От реката до морето Палестина ще бъде свободна" трябва да се разбират като израз на насилствено желание Израел да бъде заличен от света и дали използването им в определен контекст може да представлява нарушение на обществения ред по член 5, утежняващ расовата принадлежност."

"Контекстът е от решаващо значение. Поведение, което е легитимно при определени обстоятелства, например размахването на палестинското знаме, може да не е легитимно, например когато има за цел да възхвалява терористични актове", добави Брейвърман, като призова за "бързи и подходящи действия по прилагане на закона" срещу онези, които "шофират през еврейски квартали или отделят еврейски членове на обществото" и "агресивно скандират или размахват пропалестински символи" срещу тях.


Полицията трябва да се справя с всички протести, които биха могли да "изострят напрежението в общността чрез обидни плакати, скандирания или поведение, което може да се тълкува като подстрекателство или тормоз", заключава Брейвърман.


Писмото ѝ идва след като в понеделник вечерта голяма тълпа хора се събра в Лондон пред израелското посолство в Кенсингтън, скандирайки "Освободете Палестина!" и "Израел е терористична държава!" Трима души бяха арестувани на този протест. Междувременно около 2000 души присъстваха на бдение за Израел в Уестминстър, а министър-председателят Риши Сунак отиде на молитва в синагогата Finchley United Synagogue в северен Лондон.

Във вторник Сунак се зарече, че всеки, който подкрепя Хамас, ще бъде "подведен под отговорност", като отбеляза, че тя е "забранена терористична организация" в Обединеното кралство.

По време на посещение в Стафордшир Сунак заяви, че полицията е получила "много ясни указания и съвети от правителството да направи всичко възможно, за да осигури безопасността на общността" и ще "преследва всяко поведение, което е в разрез със закона".

Министърът на външните работи Джеймс Клевърли призова поддръжниците на Палестина да си останат вкъщи, като заяви, че демонстрациите им причиняват "безпокойство" в това, което той определи като "трудна, деликатна ситуация".

Обединеното кралство декларира пълна подкрепа за Израел в конфликта с Хамас, който избухна в събота, когато палестинската войнствена групировка, която управлява голяма част от Газа, изстреля ракети и изпрати командоси на израелска територия.


 На снимката: Протестиращи в подкрепа на Палестина се събират пред посолството на Израел в Лондон


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.10.2023 12:37

    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби