Свързани новини

10.01.2017 12:15

Обстановката в страната остава тежка, на места движението е ограничено

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оранжев код е обявен за днес в 12 области на Източна, Северна и Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. В тези области ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия и за навявания.


Жълт код е обявен в 6 области заради обилни снеговалежи и опасно ниски температури – това са областите Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Габровска и Великотърновска.


Жълт код заради ниски температури е обявен в 10 области на Западна България.


Между 10 и 25 сантиметра е новата снежна покрива в Смолянска област. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.  Въведени са ограничения за движение на автомобилите над 12 тона, за които е в сила забрана, а всички останали трябва да се движат с вериги в цялата Смолянска област, съобщи заместник-областният управител Адриян Петров:


Няма населени места без електрозахранване. Тази сутрин две населени места бяха с ограничено електрозахранване за два часа – едно населено място в община Рудозем и в един от кварталите на Смолян. Няма паднали дървета, които да затрудняват движението по републиканската пътна мрежа. Над 90 машини чистят и засоляват пътищата, но снегът продължава много силно да вали. Има сигнал за закъсал чужденец с автомобил в района на Проглед, за което е информирана служба "Противопожарна и аварийна безопасност". Техен автомобил ще издърпа автомобила с човека до необходимото място, където да му бъде оказана техническа помощ.


В област Добрич продължава почистването на всички направления от общинската и републиканската пътна мрежа. Усложнена е обстановката в община Генерал Тошево, където бедственото положение остава трети ден. На територията на област Добрич няма населени места без ток, десет са без вода. С помощта на верижна техника се доставя хляб до населените места с осигурен достъп. От Областната управа информират, че контролирано се пропускат тирове през КПП "Йовково".


 Отворен за автомобили до 3 тона и половина е пътят Силистра – Добрич – от Средище през Коларци. Усилено се работи по републиканския път Кардам – Бежаново. Пътят Добрич – Генерал Тошево – Кардам е отворен за движение на автомобили до 12 тона. Бедственото положение в община Генерал Тошево остава в сила до цялостното нормализиране на пътната обстановка на територията на общината.


Отпадат всички ограничения по пътищата Разград – Търговище и  Разград – Попово, по главния път Разград – Шумен тежкотоварните автомобили над 12 тона задължително трябва да се движат с вериги, съобщиха от пътната агенция. Авариите по водопреносната мрежа в общините Разград и Самуил вече са отстранени и в Разградска област няма населени места без вода.


Основните пътни артерии в област Силистра са отворени за движение при зимни условия, но само за леки коли и микробуси. Все още от и за Силистра не пътуват междуградски автобуси и влакове, с изключение на автобуса за Варна, който минава по обходен маршрут през Тервел. Камиони до 12 тона могат да се движат само по пътя Кубрат – Исперих – Дулово и по пътя за Разград. Граничният контролен пункт Силистра е достъпен, но фериботите на румънска територия не работят.


Във Варненска област само две села в община Суворово са в затруднена ситуация – до село Дръндар още няма достъп, а село Калиманци е без вода. Останалите пътища са проходими при зимни условия. Няма населени места без ток. Пристанището е отворено.


След новите валежи, в Старозагорска област снежната покривка вече е над 1 метър, а на прохода Шипка – 1 метър и 40 см, съобщават от Областното пътно управление. Всички пътища в региона са проходими при тежки зимни условия.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Великден

Христос Воскресе!

 Великден или Възкресение Христово е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци