С разпит на нови свидетели в Районния съд в Пловдив започна поредното заседание по делото Дебора

Свързани новини

03.06.2024 11:55

Очакваме справедливост: Дебора

Видян 455 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С разпит на нови свидетели в Районния съд в Пловдив започна поредното заседание по делото „Дебора“. Подсъдим в процеса е бившият приятел на Дебора - охранителят Георги Георгиев. Той е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и заплахи с убийство.

Процесът започна миналия петък, когато бяха разпитани петима свидетели. По делото остават още 2 заседания, където своите показания трябва да дадат 15 свидетели.

Преди да влезе в съдебната зала Дебора заяви, че „първото заседание мина по план“ и се надява и следващите да бъдат така. Младото момиче каза още, че ще изчака показанията на всички свидетели и чак тогава ще представи своята версия пред съда.

"Единственото, което очакваме е справедливост. Правим същото, което правихме и предното заседание. Очакваме истината, друго не", заяви Дебора Михайлова.

От своя страна адвокатът на Георги Георгиев – Петко Кънев поиска отвод на съдебния състав заради това, че са разпитвани полицаите, които са участвали в процесуално-следствените действия.

"Поискахме отвод на съда, защото съда прецени, че може да разпитва свидетел, който пряко е участвал в претърсването и изземането на клиента ни. Аз считам, че този въпрос вече е решен. Европейският съд по правата на човека многократно се произнесе, дори има и законодателни промени от февруари месец, които категорично изключват тази възможност полицейските служители, които са участвали в претърсвания и изземания, да бъдат разпитвани в качеството им на свидетели", заяви Петко Кънев – адвокат на Георги Георгиев

Наблюдаващият прокурор по делото Ивелина Косева отказа коментар с мотива, че делото се гледа при закрити врата и няма как да коментира от настоящия момент какви са показанията на свидетелите, нито нещо свързано с това, което се случва в съдебната зала.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак