Свързани новини

18.10.2021 09:30

Одит: Сериозни финансови злоупотреби в системата на образованието

Видян 1652 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сериозни финансови злоупотреби е установил одит в сферата на просветата - тема, по която 19' пише от години и е правил много разследвания за държащия 15 г. сектора кръг Вълчеви. Резултатите от проверката ще съобщи в понеделник министърът образованието и науката проф. Николай Денков, съобщи БНТ.
През юли звеното за вътрешен одит на МОН заработи по комплексни проверки в Регионалните управления на образованието в Кърджали, Смолян, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Бургас и Пазарджик. Сменени бяха и началниците на РУО-тата - едни поради навършване на пенсионна възраст, други - дисциплинарно.
В Пловдив бяха установени необосновано и незаконосъобразно удължаване на договори и непрозрачност за плащане и липса на подписи при гражданските договори за стотици хиляди лева. В РУО-Видин пък бяха открити финансови и административни нарушения при сключването на граждански договори и договори с фирми, при отчитането на командировки и назначаването на пенсионирани директори на училища, напомни БНТ.


Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 18.10.2021 10:13

    Има ли едно министерство, едно кметство на по-голям град, една фирма, която "усвоява" пари от държавни поръчки или каквато и да била свера, боравеща с държавни средства , където да няма огромни и нагли кражби, последните 12 години? Всички знаем, кои са крадците, но после пак ГЕРП води на изборите?!? Народе, къде ти е акъла???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и удовлетворение

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и