Свързани новини

26.05.2021 10:45

Одитният комитет на ББР с нов състав

Видян 2037 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката промени състава на одитния комитет на Българската банка за развитие.


С решение на министъра на икономиката, в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на Българската банка за развитие (ББР) и съгласно изискванията на Закона за независимия финансов одит (ЗНФО), беше сменен съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие (ББР).


Според Устава на банката и ЗНФО одитният комитет е натоварен с отговорността да наблюдава процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен контрол и системите за управление на рисковете, както и да дава препоръки относно независимия одит на институцията. Всички служителите на банката са длъжни да указват пълно съдействие на комитета и да му предоставят необходимата информация за изпълнение на контролните му функции, а самият комитет информира за работата си Надзорния съвет на банката и се отчита пред министъра на икономиката за дейността си поне веднъж годишно.


Новите членове на одитния комитет притежават богат международен опит и са утвърдени експерти в частния сектор у нас в сферите на задължителния контрол над кредитни институции и поддържането на прозрачна финансова отчетност, съгласно най-добрите европейски и национални практики и задължителни правила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Григор Здравков Българска Легия Антимафия, Светла Петрова Алтернативата 25.05.2021. 26.05.2021 11:07

    Григор Здравков Българска Легия Антимафия, Светла Петрова Алтернативата 25.05.2021. https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/4001504289933638/?t=0 Относно Министъра на финансите Асен Василев. Евгения Константинова Пеева-зам. министър на образованието, Асен Василев-министър на финансите, Николай Денков -министър на образованието са в една и съща фондация-„Заедно в час“ в различно време от 2010 до 2021 г. Кирил Петков – министър на икономиката и Асен Василев са заедно в ФОНДАЦИЯ „ЦЕНТЪР ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ СТРАТЕГИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“. Кирил Петков заедно с Николай Денков са заедно в ЦЕНТЪР ПО ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ ФОНДАЦИЯ Асен Василев има отношение към 3 офшорни през годините компания лично и чрез свързани лица. 1„АКСЕЛБЕРТ” Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Роуд Таун, Тортола; Кларънс Томас Билдинг, п.к. 4649 2 Лессно ЛЛС Държава САЩ; Делауер, Леуес, Съсекс; Квартал 16192 Коустал Хайуей; 3 Невек Капитал Партнърс Лимитед Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Тортола, Роуд Таун; Квартал Комърс хаус; Уикъмс Кей 1; Законно е, ДА, но дали е логично той да отговаря за публични финанси в държава от ЕС . (Документи) Схемата за фондациата „‘Заедно в час“ е благодарение на „РОД“ и тяхната петиция. Защо се чудите, че американският посланик дефилира по кабинетите им?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв