14.10.2024 09:47

Осъдиха българин и четирима албанци за трафик на над 2 тона кокаин на Острова

Видян 220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българин беше осъден за една от най-големите пратки с наркотици, залавяни в Обединеното кралство. Петко Жутев и още четирима албански граждани бяха признати за виновни от Централния криминален съд в Лондон за контрабанда на над 2 тона кокаин от Колумбия, укрит в кашони с банани. Според английската полиция мъжете са имали намерение да го пласират на улични дилъри в британската столица, от което биха получили 200 млн. паунда.

Българинът е бил ключова фигура в схемата. Той става собственик на фирма за внос на плодове няколко месеца преди на Острова да дойде голямата пратка с кокаин. Делото беше отлагано няколко пъти, защото защитата на Жутев се опитваше да докаже, че той не е знаел за вноса на наркотици. Кралската прокуратура обаче успя да убеди съдебното жури, че именно българинът е бил главното действащо лице в операцията.

Пратката с кокаин е била прихваната от полицията в пристанището в Портсмут. Органите на реда действали по сигнал на колумбийските си колеги. Открили маркираните кашони с банани, в които бил скрит кокаинът, и ги подменили. Двама служители на реда са заели и местата на шофьорите на тирове, които е трябвало да откарат дрогата до халето за разтоварване. Именно там е бил заловен и Жутев, който е давал разпореждане къде да бъде поставен наркотикът. На мястото е открит и пистолет.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес денят е за сериозна работа

Днес денят е за сериозна работа, но това няма да ви