12.07.2024 10:01

Оставам в екипа на Пеевски: Йордан Цонев

Видян 1039 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз съм част от екипа на Делян Пеевски и това, че не бях посочен в писмото на Ахмед Доган с искане за моята оставка, ми дава възможност сам да обявя своето решение, а то е, че аз ще остана в екипа на Пеевски“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV Йордан Цонев, депутат от ДПС.

Той уточни, че почти 25 г. е до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Цонев допълни, че много уважава Доган заради неговите „исторически заслуги за България“.

„Но онова, което се случва в последните дни, в мен лично разколебава някои мои твърди убеждение от последните 25 години. Цялата тази атака идва в момент, в който партията е на своя исторически връх – партията е в страхотна кондиция. Хубав или лош, одобряван или неодобряван, обичан или мразен, Пеевски направи страхотни неща за хората и за ДПС. Изгради страхотен екип“, обяви Йордан Цонев.

Относно обвиненията в авторитарност той заяви, че ДПС винаги е била управлявана с „твърда ръка“. „У мен остава усещането, че 25 г. съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на Движението за права и свободи“, допълни депутатът от ДПС.

Цонев заяви, че е във Фейсбук група, създадена от близката до почетния председател Елван Атила има смущаващо съдържание.

„Видях чисто етнически призиви – „българите и помаците ни вземат партията“, „ние турците да си я върнем“. Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата „заедност“. От тази Фейсбук група разбрах, че 25 г. съм „българчето“ в тази партия“, обясни депутатът.

Той предупреди, че е направил скрийншот на всички смущаващи коментари във въпросната група.

„Склонен съм да вярвам на анализаторите, които казват, че отсъствието на моето име и това на Искра Михайлов от списъка на Ахмед Доган за отстранени цели да покаже, че този завой на ДПС не е етнически. Но има етнически привкус“, коментира Йордан Цонев.

Той е категоричен, че хората, които остават в екипа на Делян Пеевски, няма да воюват с Ахмед Доган.

„Ако Пеевски реши да прави нова партия, той ще го обяви“, заяви Цонев. Ако направи нова партия, ще го подкрепя.


На въпрос това означава ли, че си тръгвате от ДПС, Цонев отговори: "Е то натам отиват нещата".

Напрежението в ДПС  беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.


"Три кризи, след като стана почетен председател на партията Доган, три пъти посочва председатели на партията и след това ги маха, което предизвиква тежки кризи в ДПС", подчерта Цонев и попита защо този разговор не се води в партията.



 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец