24.10.2008 10:56

От 150 до 300 лв. за камион в центъра

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърцето на София става „обетована земя“ за тежките машини


Центърът на София и периферията му вече ще бъдат „обетована земя“ за тежкотоварните камиони, които ще трябва да заплащат такса от 150 до 300 лв. за преминаване през района. Това стана възможно с приетите вчера от съветниците промени в Наредба за организация на движението на територията на Столична община, чийто проект вестникът вече представи.


Приетите изменения налагат от 1 януари догодина забрана за движението на камиони с тонаж между 8 и 30 тона от времето от 7 ч. до 21 ч. в зона „първа” на столицата. Таксата за товарните автомобили между 8 и 30 тона ще бъде по 150 лв. на ден, а за тези над 30 тона – 300 лв. на ден. Камионите създават огромни задръствания в столицата, разрушават настилката и усложняват екологичната обстановка, се посочва в доклада на вносителя Росен Малинов от БСП.


За извършване на превози по изключение в зони, забранени за влизане на товарни и строителни машини, таксата става 50 лв. на ден за превозно средство. 40 лв. дневно ще се плаща за автобус, който влиза в центъра на София и не е част от транспортната система на града, решиха още съветниците. За автобусите тя се изменя на 20 лв. на ден за всеки автобус. Такса от 80 лв. пък ще се плаща на общината за всяко превозно средство, което влиза в забранена за движение улица на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци