Те показват в кои часове на кои места има гонки, има превишение на скоростта, но от общината нямат право да глобяват, само събират информация", каза още Георги Георгиев.

Свързани новини

11.05.2023 09:34

От общината нямат право да глобяват за нарушения на пътя, само събират информация: Шефът на СОС

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално време ги виждат както нашите експерти, така и полицията. Има директна връзка в полицията с всички камери, така че да могат и те да използват цялата наша инфраструктура, за да насочват патрули, екипи, когато е необходимо", заяви в "Денят започва" Георги Георгиев, председател на СОС.


 Днес в 14 ч. парламентарната комисия по транспорт ще разгледа законопроекта на ГЕРБ от октомври 2022 г. за затягане на контрола на движението.

    "Очевидно българските общини имат много по-развита структура, за да могат да следят за нарушенията на пътя, но нямаме право да правим нищо - тоест да налагаме санкции и да осъществяваме контрол. На полицията в София е даден пряк достъп в реално време и до данните на 32-те скоростни табла. Те показват в кои часове на кои места има гонки, има превишение на скоростта, но от общината нямат право да глобяват, само събират информация", каза още Георги Георгиев.


В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери, които са 200 пъти повече от тези на КАТ-София, той има 3 стационарни камери, 2 са дарени по инициатива на Фандъкова.


"Предлагаме пълен достъп на Пътната полиция до всички камери за управление на трафика на всичките 265 български общини.


Така само в София ще увеличим 200 пъти капацитета на МВР да глобява за превишена скорост и преминаване на червен светофар.


В законопроекта, изготвен съвместно от екипа ни и депутатите от ГЕРБ-СДС, предлагаме по-голяма част от постъпленията от глоби да се връщат в общините и да се инвестират само и единствено за подобряване на пътната безопасност и контрол на движението по пътищата.


Отново се обръщам с молба към депутатите от ПП-ДБ, БСП, ДПС, "Възраждане" и ИТН да подкрепят в спешен порядък и гласуват законопроекта, загърбвайки политическите противоречия в името на опазване живота на българските граждани. По улиците се води война и който не ѝ се противопоставя, става мълчалив съучастник в нея", обясни Георгиев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец