17.07.2009 13:34

От РЗС предлагат на ГЕРБ двустранен меморандум

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От РЗС са за подписване на двустранен меморандум с ГЕРБ, заяви Димитър Абаджиев, след приключване на консултациите между двете партии в парламента днес, предаде БГНЕС.


Абаджиев все пак направи уговорката, че от партията му не държат на такъв меморандум, но ако е в такава форма, поне би могъл да бъде двустранен. Предстои нова среща между ръководствата на РЗС и ГЕРБ в понеделник, на която ще бъдат доизяснени позициите. На въпрос защо меморандум, а не споразумение трябва да бъде подписан, Абаджиев отговори, че споразумението е свързано с много конкретика, а ние ги подкрепяме за общи цели и принципи и затова не виждам необходимост на този етап от подписване на споразумение. По неговите думи не е приемливо за РЗС да се подписва общ документ, еднакъв по съдържание с този който ще подпише и Атака. Той определи партията на Волен Сидеров, като крайно лява партия.
„Изразихме своето принципно становище, че РЗС не променя мнението и ще подкрепи правителство съставено от ГЕРБ, но в същото време отказваме да подпишем общ меморандум с другите политически сили - Атака и Синята коалиция, заяви Димитър Абаджиев. Сред причините за това решение той спомена, че не отстъпват от своята идентичност, като консервативен политически проект, част от европейския съюз на консерваторите и реформистите. Мнението на техните европейски партньори той обобщи така: Неприемливо е, да се подписва общ документ с политическа партия като Атака, която не е част от политическите групи на Европейския парламент. По-коректно е, според Абаджиев, всяка партия, която ще подкрепи правителството на ГЕРБ да подпише двустранен меморандум с водещата политическа сила. Абаджиев изрично подчерта, че около 200 хил. души на изборите са предпочели РЗС, а не Синята коалиция или Атака, които те не приемат, независимо от общата цел - отстраняване от управлението на Тройната коалиция.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец