Свързани новини

15.09.2009 14:42

Откриха учебната година

Видян 1035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С химна на България и издигане на националното знаме бе открита новата учебна година. Вратите отвориха 2676 български училища. За пръв път влязоха в класните стаи 59 596 първокласници.


Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова откри новата учебна година в 73 СОУ “Владислав Граматик” и определи първият учебен ден като празник за цяла България. Тя съобщи, че средствата за диференцираното заплащане на учителите се получават от тази седмица, а от другия месец ще започне и програмата за кариерно развитие на преподавателите.


Премиерът Бойко Борисов беше рано сутринта в 78 СОУ “Христо Смирненски” в гр. Банкя. На първия учебен ден той раздаде на учениците по един екземпляр от „История славянобългарская“. „В това училище съм учил от 1 до 11 клас, а майка ми е била учителка в него през целия си живот, така че сме много свързани с него“, каза Борисов. Той се обърна към родителите с призив да пазим децата на пътя и да обърнем внимание на включените светлини и на скоростта.


Президентът Георги Първанов бе на първия учебен ден в Образцовата математическа гимназия "Проф. Кирил Попов" в Пловдив. Според него, трябва да се направи така, че децата ни да бъдат конкурентноспособни в Европа и в света.


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов също приветства учениците, учителите и служителите в професионалните училища от системата на ведомството, което финансира 95 професионални гимназии и училища. Приветствие към учениците за новата учебна година отправи и вътрешният министър Цветан Цветанов. Той беше  в 11-то ОУ “Свети Пимен Зографски”, в което е учил. Сега министърът е осигурил на училището спортна площадка.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Бойко Борисов

България кеш няма да дава на Украйна: Борисов

Вчера се направи нов опит за инсинуация, ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни