Свързани новини

16.07.2013 17:16

Откриват мобилен център за лазерна дентална медицина в приюта на Отец Иван

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 17 юли от 15 ч. стартира първият в света медицински проект за изграждане на мобилен център за лазерна дентална медицина в приюта на Отец Иван, в Нови Хан. Откриването ще бъде приветствано лично от Негово превъзходителство Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия в Република България и проф. д-р Норберт Гуткнехт (почетен член на НД „България си ти!“, един от специалистите, въвели лазерите в денталната медицина и основател на първия институт, в който се обучават специалисти по лазерна дентална медицина). Част от официалните гости на събитието са зам.-министърът на здравеопазването проф. д-р Чавдар Славов, зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева и проф. д-р Александър Чирков.


Медицинският център е разработен съвместно с проф. д-р Гуткнехт. Ръководител за България е доц. Радосвета Василева - завеждащ катедра „Консервативно зъболечение“ във факултета по дентална медицина на „Медицински университет“ - София. Изпълнител е д-р Евгений Миронов - специализант по лазерна дентална медицина в RWTH - Аахен и учредител на НД „България си ти!“. Контролът ще осъществява проф. Ралф-Дитер Хилгерс - завеждащ катедра „Медицинска статистика“ към RWTH - Аахен.


Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в неравностойно положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог