Местан

Свързани новини

06.06.2023 16:17

Отново отложиха делото за катастрофата с Местан, убил бебе

Видян 1020 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Постинсултен синдром и назначено лечение с вливане на системи на Лютви Местан бе причина да не се даде ход на поредното заседание по делото за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско през април 2019 г. В края на февруари стана ясно, че екслидерът на ДПС е получил исхемичен мозъчен инсулт и оттогава насрочените заседания по делото постоянно се отлагат.


Местан е един от двамата обвиняеми за инцидента, при който загина бебе на 6 месеца. По думите на съдия Георги Милушев, пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, приложил е и амбулаторен лист. От близо година се защитава сам в съдебния процес и отсъствието му би нарушило правото на защита.
Освен Лютви Местан, в съдебната зала не се явиха вещите лица, направили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Трето заседание не могат да бъдат разгледани в зала заради отлагане на делото. Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение. Присъстваха единствено вторият обвиняем - бащата на загиналото 6-месечно бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител.


Делото бе отложено за 11 юли от 10:00 ч., като в съдебния процес, който тече трета година, делото е отлагано над 15 пъти, в голяма част от случаите заради неявяване на свидетели, вещи лица, подсъдим или заради неизготвена в срок експертиза.


Катастрофата, за която обвиняеми са Лютви Местан и Юсеин Ахмед, стана на 14 април 2019 година на кръстовището край момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в с автомобила си международния път към ГКПП Маказа последва сблъсък с БМВ с водач Юсеин Ахмед, движещо се от Кърджали по посока Кирково. При катастрофата загина 6-месечната дъщеря на втория шофьор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв