15.05.2024 16:35

Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове на комисията за нагласения конкурс за шеф на соф. туризма

Видян 2820 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше Васил Терзиев, за да спечели с 1,5% изборите за кмет на София, но де факто прави точно обратното, вече дошъл на власт, работейки в традициите на своите дядовци - генерални от комунистическото партийно ДС.


Конкретен пример с комисията за нагласения конкурс за нов шеф на софийския туризъм, която избра след сваляне на критериите за поста партиец от ППДБСС - човекът, представил туристическата концепция на коалицията, а преди това - съветник на ресорния заместник-кмет от ГЕРБ, освободен след провала на подготвяната от екип с негово участие стратегия за развитие на сектора в града, от която отсъстваха 22-те възлови видове туризъм.


Даже онези от герба на столицата.
 Ето какво разбираме от жалбата срещу конкурса, внесена в съда и бавена съзнателно половин месец повече от законовия срок от кмета Терзиев:

Оказва се, че в укриваната от администрацията на кмета комисия по избора 8 от 9 членове са ... партийци от ППДБСС. Двама от тях са неуспели кандидат-депутати на ППДБ от парламентарните избори през 2023 г. като заместник-кмета Никола Барбутов, който отговаря за туризма, а опита му е във фирмата на мама и тате за метални конструкции - човек, ненаучен дори да поздравява, а другият е Л. Попйорданов, който дори е бил експерт в кабинета на Кирил Петков като премиер.


Негова колега - заместник-министър в служебния кабинет, където той беше икономически министър, Асен Василев - финансов, а акад. Денков - просветен, е Д.Стоева - трети член на комисията. Козметичка - член на СОС от групата на ППДБСС на име Пл.Терзирадева, друга съветничка от ППДБСС - Цв. Симеонова - Заркин, допълват неприятното впечатление.


Само напомняме, че същите тези хора се жалваха, че някой им бил иззел комисиите в градския парламент, че били непропорционално разпределени, че били ощетени. Дали? Сред членовете на комисията са още трима подчинени на неекспертния зам.кмет Терзиев - чиновници от подресорната му дирекция по европейски политики.

Точно заради този скандален състав, където само Ричард Алибегов е несвързан с ППДБСС, кметът отказва дори на кандидатите и до днес да предостави имената на онези, които са ги оценявали.

Тъй като смехотворната тема на конкурса е концепция за правилника за организация на ОП Туризъм, добре би било поне да бяха подбрани хора, които са експерти в областта или на индустрията на гостоприемството, или на правото. Такава специализация обаче имат само 4, т.е. по-малко от половината от членовете на комисията.

Няма достъп и до представените концепции, като съмненията са, че спечелилият кандидат не е писал съвсем по темата, като те биха могли да бъдат разсеяни единствено, ако концепцията му бъде видяна. Досега за неговия опит се знае, че е бил маркетинг директор на фалирал туроператор, а после като съветник в администрацията на ГЕРБ кметът Фандъкова, която от самото начало е против назначаването му, отказва да приеме "Стратегията", прокарваща частни бизнес интереси за сметка на развитието на туризма в София. Почувствал се неоценен, той напуска и минава от лагера на тогава управляващите при тогавашната опозиция от ППДБСС. В предизборната им платформа отново липсват възлови типове туризъм.

Впоследствие той се представя пред известни международни фирми като управляващ софийския туризъм поради интерес към инвестиции в атракции, а на 9 януари лично се обажда на тогавашния шеф на дружеството кога да мине да приеме работата, въпреки че не е бил назначаван на поста.

Кметът насрочи нов конкурс, като снижи изискванията за експертност и стаж, допусна хора с образование извън свързаните с туризма да заема поста.

Понеже 19 минути предизвести още през януари партийния фаворит за длъжността, дори след провеждането на нагласения конкурс в ОП Туризъм, имената на кандидатите НЕ излязоха на сайта на общината, където присъстваха само номера. При всички претенции за откритост, при приетите законови поправки именно по инициатива на ППДБ за огласяване на всички обстоятелства по работата на кметовете и общинските съветници.  От срам ли?

Напомняме, че повече от месец, след като общински съветник от ППДБСС бе хванат да кара пил и да блъска, да бяга и да се държи безцеремонно с полицаи при трети рецидив, и до момента той продължава да бъде член на градския парламент, въпреки декларациите на кмета Терзиев и на лидера на групата на ППДБСС Бонев, който го обяви за "срам".

Само напомняме, че управляващата група увеличи ТРОЙНО заплатите на съветниците и кмета още на първите си заседания. В момента за два пъти по 4-6 часа работа на месец един съветник взема около 6500 лв. без представителните пари, които закръглят сумата над 7500 лв.

Това ли наричат евроатлантизъм?

Радостина Тонева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да прекалите в опитите си да постигнете нещо

Днес може да прекалите в опитите си да постигнете нещо