Свързани новини

04.12.2012 10:32

Първият сняг отново създаде проблеми за Столичната община

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Снегът, който заваля вечерта в понеделник и образува между 5 и 10 сантиметрова покривка, по традиция създаде проблеми на Столична община. Заради това още в ранните часове във вторник градоначалникът Йорданка Фандъкова инспектира работата на Центъра за градска мобилност и снегопочистващите фирми. Най-голям проблем този път се оказаха не непочистени улици, а заледените спирки, улици и подлези.



Въпреки че всички метеорологични прогнози съобщаваха за това, че в понеделник ще завали първия сняг, станалите традиция трудности по снегопочистването не се разминаха на Столична община и тази година. В ранните часове във вторник градоначалникът Йорданка Фандъкова инспектира работата на Центъра за градска мобилност и работата на снегопочистващите фирми.


„102 машини са на терен в момента. Всичките пътища, по които се движи масовият градски транспорт на София са почистени. Заледяване има само във вътрешно кварталните улици. Проблем има със снегонавяванията в район „Кремиковци”. Автобус 118 се движи само до гара Яна. Снощи е било трудно придвижването към Марчаево, „Владая” и „Княжево”, но проблемът вече е решен.”, обяви кметът на София.


В началото на работния ден големите улици на столицата наистина бяха почистени и обработени срещу замръзване, но не така стояха нещата със спирките на обществения транспорт, тротоарите и подлезите.


Това е и причината тази година първият сняг отново да донесе санкции на част от снегопочистващите фирми.


„Три фирми ще бъдат санкционирани заради недобре свършена работа от тях. Те са се забавили и затова се е получил проблемът с почистването на града”, обяви Фандъкова.


Прогнозата за вторник е, че температурите ща са положителни. Въпреки това внимавайте с придвижването си по улиците, не тичайте след колите на градския транспорт, бъдете бдителни в подлезите, хлъзгаво е.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще внасяте суматоха около себе си

Днес ще внасяте суматоха около себе си. На ум ще ви