Свързани новини

25.04.2019 09:25

Пациент умря току-що изписан от 5-а градска

Видян 1843 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Пациент почина на прага на Пета градска болница в София, след като го изписали.

На мъжа му прилошало буквално на прага на лечебното заведение, а след малко издъхнал. За случката разказа Пламен Стойков, който публикува пост във Фейсбук за трагичния случай.

Ето какво пише той:

"Днес 24.04.19 в София отидох да помогна на приятел да вземе вуйчо си от 5-та градска изписан здрав ... Болният в момента който излезе пред болницата рухна на земята и почна да стене. 30 минути съм се молил някой да излезе да го види защото видимо не е добре . След това се обадих на 112 , които дойдоха след още 30 минути , като лицето от 112 ме пита за адреса на 5-та градска в София ( представете си го ). Забелязах че виталния статус на човека бързо спада , отново никаква помощ от болницата, която го е изписала здрав . Линейката дойде и се оказа че има вода в белия дроб . ПОЧИНА 2 минути по-късно на улицата като куче пред болницата . Между временно една жена излезе от болницата докато още човека беше жив и каза че се преструвал и нищо му нямало, друга излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен, никой не му помогна . Моля да се даде гласност и да се сезира който трябва за това безхаберие."

От Спешна помощ обясниха, че когато екипът е отишъл на място, мъжът вече е бил издъхнал. "Сигналът за инцидента е подаден в 11,54 часа, но тогава няма свободен екип. В 12,13 часа наш екип тръгва и за 13 минути е на място. Лекарите от Спешна помощ са предприели реанимационни действия, включително и пациентът е бил интубиран, но без резултат", обясниха от Бърза помощ.

Директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров е запознат със случая и е разпоредил проверка. "Пациентът е бил за четвърти път при нас на лечение от началото на годината. Става въпрос за мъж на 71-72 години. За първи път го приемаме на 25 февруари, след това на 5 март, след това на 2 април и на 18 април. Той е бил с множество заболявания и днес е бил изписан в добро общо състояние. Внезапно му прилошава на излизане от болницата. Тепърва ще се установи причината за смъртта. Може да се касае и за внезапна смърт. Към момента това е информацията. Пак ще кажа, че съм разпоредил проверка, за да се изясни всичко по случая", обясни д-р Петров.

 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката