05.12.2023 16:39

Пенсионирайте Братоев: Шефът на метрото отдавна мина пенсионната възраст, 32 г. директорство стигат

Видян 17222 пъти | Коментари 34
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като ще се правят ревизии на общински дружества, нека се започне от най-харчливото и най-престарялото като управление сред тях – Метрополитен, където милиардите ги нямат за нищо, както и отчетността

Стрелба в метрото и то на най-напрегнатата от гледна точка сигурност, включително международна станция, с налична жертва още преди 2 години постави въпроса за пенсионирането на шефа на подземната железница Стоян Братоев. Проблемите с недоработените инсталации и видимите дефекти, включително довели до плаващи повдигнати релси по третата линия в района на Театър София, което се оказа голяма изненада и се криеше, преди 19 минути да го оповести на града и света, допълнително повдигнаха темата за неадекватността на ръководството. Още повече, заради това безхаберие преди почти 3 години имаше и дълготрайна авария, която лиши десетки хиляди хора от кварталите Хаджи Димитър, Сухата река, Левски и др. от екопревоза.


На 19 януари Стоян Братоев става на 70 (при пенсионен максимум от 65 г. за мъжете) и е крайно време още в навечерието на годишнината да бъде отстранен от поста, който заема 32 години. Никой в България, като изключим 33-годишното управление на Тодор Живков, не е ръководил толкова дълго време.
След това, разбира се, трябва да бъде проведена сериозна ревизия на похарчените в това време, колкото цяла епоха, много над 3 милиарда лева.


Яростната съпротива на Братоев срещу отчитането на билетите за метрото, която забави с години цялата електронна система на градския транспорт в София, едва ли е случайна и трябва да се прегледа дали пък не е имала основателна и то съвсем практическа причина.


Даже елементарен детайл – дадените по втория начин, с много съмнителна поръчка милиони за печатане на билети за метрото от червения депутат Петър Кънев, по която също сме писали, е достатъчен повод за сериозни проверки и ревизии.


Писали сме и по други проблеми – например упоритото отричане на модерните технологии и замяната на доказали се с надеждността, пестеливостта и икономичността уреди, вместо които се салагат срещу десетки милиони нелицензирани в ЕС, енергоемки и остарели по технология далекоизточни.
И това са само брънки от пъзела, който трябва задължително да бъде подреден.
КАТО ЩЕ СЕ ПРАВЯТ РЕВИЗИИ НА ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА, НЕКА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ИМЕННО ОТ НАЙ-ХАРЧЛИВОТО И С НАЙ-ПРЕСТАРЯЛО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТЯХ – МЕТРОПОЛИТЕН.


Още в миналия мандат старият играч, наследен като назначение от най-калпавия кмет на София Янчулев, успя да намери доста добри служебни пари, с които да направи мост към Борис Бонев, за да си подсигури още 4 години начело на метрото. Ако го докара до финала на този мандат, в края на 2027 г. той ще бъде почти на 74 г. И ще бъде задминал по продължителност управлението на Тодор Живков с 3 години. Явно това е мечтата му.


Да не говорим, че цялото напрежение човешки ни притеснява – още преди близо 4 г. – в началото на 2021 г., той припадна насред оглед на метростанция, което е аларма, че дори чисто здравословно няма енергията и стабилността за поста.


София отдавна има нужда от енергичен и модерен човек, който да замени аналоговия инженер начело на подземната железница. И векът вече е друг, и технологиите, а новият кмет дойде на власт именно с обещанието за променен технологичен град. Което изключва векуването на Братоев.


Изобщо, както е казала една друга доайенка – самата Лили Иванова: „Няма незаменими хора. Има само неповторими”. Та така и Братоев – нека остане неповторим, но не е незаменим.


 Радостина Тонева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 034 Редакцията до Anonimen 28-33 08.12.2023 20:42

    Законът изисква пенсиониране за мъжете на 65 г., както знае всеки грамотен човек. Знае и още няколко неща: първо министрите не са назначаеми, а се избират от НС, т.е. за тях не важи логиката, която важи за простите и сложните директори, за какъвто иде реч. А за Хинков и глупостите му пишем достатъчно, ако четете, но явно не четете. Второ, опасенията за разкриване на фирмите, които строят е интересна тема, която обещаваме да разследваме, някои са ни известни, тъй като самият Братоев е завявал колко много държи на тях. Но не му правите услуга, като отваряте тази опасна за него тема. И трето, за нас е ясно кой сте вие, защото няма нищо анонимно в нета. Обмисляме дали да не Ви осъдим, защото има достатъчно основания за това.

  • 033 Anonimen 08.12.2023 17:22

    от ясно по-ясно, да, не става въпрос нито за оставка, нито за пенсиониране ами да махнат фирмите, които до сега строиха метрото, та "възмутените" граждани да си курдисат своите фирми и калинката журналистка да помогне както може

  • 032 Anonimen 07.12.2023 23:19

    017 не иска сегашните фирми да продължат да строят метрото , макар че са насъбрали доста опит и познания в тази област, ами неговите фирми да кацнат и тепърва да се учат, ясна е идеята на платилия, да си уреди неговите фирми и той стои зад плюнките и сополите

  • 031 Anonimen 07.12.2023 23:04

    е, те няма да платят на цялата редакция и да се охарчат излишно, намират сгодната персона и само на нея, другите не са в течение

  • 030 Anonimen 07.12.2023 23:00

    ма той и хинков е на 70 години, прави куп поразии, пък госпожица тонева какво се тутка, та не го пенсионира, тази дама ще трябва да се обърне възмутено и към американските сенат и конгрес с настоятелна препоръка да си пенсионират старчоците, ама работа, ама, тя мъже на тази възраст ги отписва

  • 029 Anonimen 07.12.2023 22:38

    кой закон го изисква, този на корупционерите ли, младите слуги на посолството, по план съсипват държавата, докато едни хора се мъчат да създадат нещо свястно в опосканата ни държава, те веднага като лешояди се втурват да го окрадат и съсипят под благовидни предлози, брей какви защитници на закона

  • 028 Редакцията до 26 и 27 07.12.2023 11:53

    Драги троле, не става въпрос за оставка, а за елементарно пенсиониране, за което моаментът е минал преди 5 години - има си закон и той го изисква. Така че нито някой е платил, нито ще плати. Просто законът ТРЯБВА да се прилага. А ревизията ще покаже как ще си кара старините, защото вариантите са няколко

  • 027 grizli267 07.12.2023 10:08

    МЕЖДУ ДРУГОТО , КОЛКО ПЛАТИХА НА ГОСПОЖА РАДОСТИНА ТОНЕВА ДА ИСКА ОСТАВКАТА НА БРАТОЕВ, А НЕ ИСКА ОСТАВКАТА И НА ИВАНОВ, МОЖЕ БИ НЕ Е ЗАПОЗНАТА С ПРОБЛЕМА, АКО Е ТАКА, КАКВО ТЪРСИ В ЕДНА ПРЕКРАСНА МЕДИЯ КАТО 19 МИН. КЕВР ЧИЕ ДРУЖЕСТВО Е ГОСПОЖО ?

  • 026 grizli267 07.12.2023 10:03

    ИЗВЕДНЪЖ ГОЛЯМА ЗАГРИЖЕНОСТ ДА СЕ СМЕНИ ШЕФА НА МЕТРОТО, СЛЕД ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ, КОИТО НЕИСТОВО ИСКАТ ДА ДАДАТ НА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ, ДОЙДЕ РЕД И НА МЕТРОТО. ЩО ЗА ГРИЖА, МЕТРОТО НЕ РАБОТИ ЛИ КАКТО ТРЯБВА, ПРОБЛЕМИ ИМА ЛИ,АМИ ДА ПОПИТАМ, ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ И НЕ ПЕНСИОНИРАТ ИВАН ИВАНОВ ОТ КЕВР НАД 72 ГОДИНИ Е, ТОЙ ДОБРЕ ИМ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА, УРЕЖДА РАЗНИ БИЗНЕСМЕНИ ПРОТЕЖЕТА КОИТО ТЪРГУВАТ С ТОК ДА КУПУВАТ ЕВТИН ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ И ДА ГО ПРОДАВАТ ПОЗНАЙТЕ НА КАКВИ ЦЕНИ, А ТОКА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ? ТОВА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. АКО ЩЕ Е ЕДИНИЯ ЩЕ Е И ДРУГИЯ !!

  • 025 Александър Тодоров 06.12.2023 22:08

    Чудя се защо, като докопат някой пост, така се вкопчват в него, сякаш нашите пари и институции са им бащиния, губят всякаква представа за реалност и всякакво достойнство. Толкова ли няма поне капка чест този човек и не се оттегли сам - добър или лош. Всяко нещо с времето си. По негово време - при соца, 25 години са цял трудов стаж, той 32 г. началник. Хайде стига толкова! Довиждане!

  • 024 Яна Гогова 06.12.2023 22:05

    Фактите са си факти - от лампите през билетите до парите за Бонев, има си и документи. Факт е, че и този възрастен човек по закон цяла петилетка вече е минал пенсионната възраст. Какво още иска? Защо му е този стрес, ако няма задни мисли? Всичко се разбира бързо и лесно. "И всичко скрито ще стане явно". Неминуемо е.

  • 023 Редакцията до Anonimen 18 06.12.2023 22:01

    Троле, я ни светни, моля те, кой я е платил тая статия? Защото няма такъв човек! От какво толкова го е страх Братоев? Тая истерия показва, че нещо много е притеснен. Елементарно е да се разбере. Колкото повече глупави коментари, толкова по-ясно става на хората. И толкова повече статията ще се чете, защото попада веднага в "най-коментирани". И тези, които не се интересуват от темата, започват да се интригуват. Толкова е просто. Ние тепърва започваме с разкритията. Това го обещаваме. Хей така, доброволно. И с голям хъс.

  • 022 Редакцията до Anonimen 18 06.12.2023 22:01

    Троле, я ни светни, моля те, кой я е платил тая статия? Защото няма такъв човек! От какво толкова го е страх Братоев? Тая истерия показва, че нещо много е притеснен. Елементарно е да се разбере. Колкото повече глупави коментари, толкова по-ясно става на хората. И толкова повече статията ще се чете, защото попада веднага в "най-коментирани". И тези, които не се интересуват от темата, започват да се интригуват. Толкова е просто. Ние тепърва започваме с разкритията. Това го обещаваме. Хей така, доброволно. И с голям хъс.

  • 021 Андрей Гетов до Anonimen 06.12.2023 21:57

    Да не би тоя дедик да строи? Той само лапа! Да си ходи и всичките като него, фактите са срещу него, пък и засега никой не го вкарва в затвора, става въпрос просто за пенсия по закон, а той отдавна е минал възрастта. Да векува ли? Аман от Тодор Живковци

  • 020 Anonimen 06.12.2023 20:11

    ти ли ще идеш да строиш, 017

  • 019 Anonimen 06.12.2023 20:09

    там има много за крадене и затова се започва с плюнки, дискредитиране, всякакви мръсотии, та белким заграбят и тази структура да я опоскат и съсипят както огромната част от българската индустрия

  • 018 Anonimen 06.12.2023 17:06

    Тази аматьорска статийка , от километри личи от кого е платена!!! Жалка си Радостина Тонева !! Този човек разви и утвърди метрото редом с развитите европейски метра и това не трябва да се отрича!!! Но българина обича да плюе и хули, вместо да се гордее с постигнатото!!!

  • 017 Строител 06.12.2023 15:59

    Ако се махне тоя,ще стане кофти за некои фирми,дето са си платили да правят метростанциите и трасетата.

  • 016 Тодор Пейчев 06.12.2023 15:59

    Благодаря на вестник 19 минути, че осветлява теми, по които никой не информира хората. А не ги информира, защото явно на цялата сглобка не й изнася: едните са крали досега, другите вече почнаха.

  • 015 Краси Драганов 06.12.2023 15:57

    Интересно е, че троловете са много смели, но остават анонимни. Защо ли? Какво ги притеснява? Ясно е какво: вадят се конкретни факти за многомилионни и милиардни далавери. 32 години управление и отдавна преминат лимит на пенсионната възраст са най-малкото, заради което този човек трябва незабавно да бъде отстранен. И да му се направи задължително щателна ревизия.

  • 014 Anonimen 06.12.2023 15:56

    Искам да стане Борис Бонев.Хем нищо не разбира,хем ще говори глупости,хем ще си подписва хонорари за етикети!

  • 013 Anonimen 06.12.2023 15:54

    Да си ходи бе...

  • 012 Костов 06.12.2023 15:51

    Този шопар е време да си ходи на село!

  • 011 Anonimen 06.12.2023 11:37

    СОНЬОООУ, ТЪПА СИ КАТО ГЪЗЪТ НА СЛОН МААА !

  • 010 Anonimen 06.12.2023 08:56

    Радостинче, за нищо не ставаш. Личи си, че си подлога на некадърниците от ПП-ДБ. Толкова сте жалки, че за 9 месеца управление нищо не направихте. Пълни некадърници сте. Единственото, което можете,е да сте джендъри с цветно перо в задника. Това поне ви отива. Който ти е дал трибуна, е също толкова некадърен.

  • 009 Anonimen 06.12.2023 08:50

    Личи си, че тая красавица, която е писала статията, не ства за нищо друго освен за тоалетна, в която да се изходиш. Чудя се, кой дава трибуна на такива невежи. Едно време такива ги вкарваха в тухларната да поработят, за да видят как се изкрват пари.

  • 008 Anonimen 06.12.2023 00:19

    седнала калинка да пенсионира специалиста, та белким седне някой педерас с фалшива диплома и без стаж и да крадее, крадее до безкрай до като фалира и метрото и го харижат на новия биг брадър, че той е ненаситен горкия, после да порути метрото както огромната част от пътищата, фабриките, заводите и плюещите тролчета се напечелят с фейк нюз и заминат по света да ги ваксинират новите брадъри и систърки с най-новите и яростно рекламирани вакси Още им пречи Тодор Живков да си развият скритите таланти, разбира се не къде да е, а в лелеяната чужбина, там тече мед и масло от чешмите , но незнайно защо вече толкова години не отиват в света на неограничените възможности, а тук седят и чакат да пооткраднат нещо, да плюят и да мразят кадърните

  • 007 Anonimen 05.12.2023 22:17

    Ебати жалката статия! Кой ли ДБ-ил го е писал?

  • 006 Соня Пеева 05.12.2023 21:46

    СъвеЦките тролчета веднага пищят на умряло, та и Лукойл намесват и какво ли не - да си ходи тоя, като не се сеща сам, да го гонят и толкова. Да не му е бащиния метрото. Че и орден Стара планина - за какво? За угояване на големите строителни фирми, дето са на мафията и ДС ли? Вън!

  • 005 Катя Тонева 05.12.2023 21:45

    Помня статията за осветителните тела, която пуснахте - цяла схема за китайски, представяни за европейски, за да се точат милиони от хазната, вместо качествени от реномирани фирми за по-малко пари. А помня и за парите за оня Кънев с 14-годишните за билети, които никой не знае как са отчитани. Дано новият кмет да ревизира наистина

  • 004 Петър Пенчев 05.12.2023 21:42

    50 000 лв. или 80 000 лв. беше дал тоя от общинските пари на Борис Бонев за един хартиени табелки за никъде, дето Карлос Контрера показваше?

  • 003 Тони Кръстев до Anonimen 1 и 2 05.12.2023 21:39

    Драги тролове на Тодор Живков от метрото - крайно време е да се събудите и да установите, че не е 1989 или 1992 г. - след 25 дни е 2024 г. А си има и закони: пенсиониране на 65 г. Толкова!

  • 002 Anonimen 05.12.2023 19:24

    нищо човешко не те притеснява, колко ти плащат за да плюеш по успешните българи и да ни натрисаш робство и мизерия

  • 001 Anonimen 05.12.2023 19:18

    щото не го искат от посолството и тонева е една от говорителите им заедно с галя, нов ,млад, педофил, българомразец и крадлив, това искат от там, я как сега ще ни оставят с дилянчо добрев без дизел и бензин, сега се е върнал от сащ и са му дали инструкции за пълно унищожение на горката България, може сто годишни и дементни да управляват половин свят, този човек бил престарял, стъпка по стъпка към мизерия и погром, да освобождаваме територията за друг народ, искат и болниците да срутят или да станат за разфасоване на органи

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей