13.03.2009 19:24

Петър Димитров: Банковата ни система е неприлично здрава

Видян 2278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Слава богу кризата в банковата система не стигна до България. Нашата банкова система не е просто здрава, тя е неприлично здрава. Това коментира във Варна министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, предаде БГНЕС.


Той взе участие в среща с гражданите на морската столица заедно със заместник-министър-председателят Миглена Плугчиева в зала “Пленарна” на общината. По думите на министър Димитров през 2008 г. печалбата на банковата система в България е 1, 4 млрд. лв. Ние сме в режим на антикриза от 1997 г., благодарение на този механизъм дълги години се чудехме защо ни е бюджетен излишък, но в резултат на това в момента имаме валутни резерви от 25 млрд. лв., а фискалният ни резерв е 8, 4 млрд. лв., допълни Димитров. Въпреки оптимистичната статистика, енергийният министър не отрече, че България ще бъде засегната от кризата, поради което трябва да се вземат мерки. Той разясни пред варненци, че на първо място правителството смята, че трябва да защити хората и защити социалните системи. В заключение министърът на икономиката и енергетиката коментира, че въпреки критиките срещу сегашното правителство, евентуалното управление на страната след изборите начело с Иван Костов, Волен Сидеров и Бойко Борисов няма да е най-добрата алтернатива. И за това доколко добра ще е една такава промяна в управлението на България, Димитров изтъкна разминаването между предизборните обещания на кмета на София от 2005 г. и реално постигнатите цели. Бойко Борисов си помпа самочувствието и обяснява как управлението на България му е в кърпа вързано, но този добър кмет, общо взето ни коства по една газова криза всяка година, коментира той. Димитров припомни как преди около три години Борисов е заявил, че ще отпуши натоварените булеварди чрез разделянето на трафика на две нива. Към днешна дата обаче това не само, че не се е реализирало, а разходите, свързани с проблемите с транспорта в София костват на държавата 596, 2 млн. лв. годишно, докато загубите от газовата криза преди два месеца възлизат на около 500 млн. лв. Димитров посочи и, че кризата с боклука в столицата доказва доколко реално е било предизборното обещание на Борисов да превърне София в чист град като Виена.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци