21.07.2016 16:17

ПФ иска забрана за дарения от чуждестранни институции и граждани

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Внасяме промени, с които всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби на български език. Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции. Това каза по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.

  По думите му с промените, които се предлагат в Закона за вероизповеданията от ПГ на ПФ една от основните позиции е задължителното полагане на изпит от религиозни лица, които са завършили своето религиозно образование извън територията на България, по ред определен от МС. „Следващата основна позиция е, че всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби, обреди, проповеди изявления и всички други само и единствено на български език”, заяви той. Народният представител коментира, че ще се даде едногодишен период за превод на религиозните книги на български език. По думите му с внесения законопроект се налага задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират своите сметки в чуждестранни банки или финансови институции. Симеонов уточни, че по отношение на получаващите или ползващи общински субсидии, което е масово явление в българските храмове, се налага ограничението да не бъдат използвани такива за обезпечения при сделки или теглене на кредити.


  „Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции. На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място забраняваме дарения извършени от политически партии, дарения от чужди религиозни или каквито и да е било международни институции. Забраняваме дарения от чужди правителства и чужди вероизповедания, фирми, НПО или техните филиали и клонове в България”, каза той. По думите му се забранява и местни фирми с чуждестранно участие да извършат дарения към религии в България, както и за дарения в имоти. Симеонов допълни, че се забранява съвместна дейност във вероизповеданията с фирми с участието на чужди физически или юридически лица.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби