Свързани новини

23.03.2021 18:03

Pfizer започна проучване на лекарство срещу COVID-19

Видян 2431 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фармацевтичната компания Pfizer Inc е започнала ранен етап на изпитване в САЩ на перорална антивирусна терапия срещу COVID-19, която може да бъде предписана на пациенти при първите признаци на инфекцията, съобщиха от компанията във вторник, предаде Ройтерс.


Производителят на лекарства, който разработи с немската BioNTech и първата разрешена в САЩ ваксина срещу коронавирус, заяви, че в лабораторни изследвания антивирусният кандидат е показал мощна активност срещу SARS-CoV-2, вирусът, който причинява COVID-19.


Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наречен PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.


Протеазните инхибитори са ефективни при лечението на други вирусни патогени като ХИВ (HIV) и хепатит С, както самостоятелно, така и в комбинация с други антивирусни средства, посочват от компанията.


Pfizer вярва, че този клас молекули може да осигури добре поносими лечения срещу COVID-19, тъй като в момента терапевтичните средства, предлагани на пазара, които работят по същите линии, не са съобщавали за опасения, свързани с безопасността.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.03.2021 18:26

    Пламен Пасков #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Ваксинози и без/отговорности https://www.youtube.com/watch?v=FUJ-NbC0NPY ...... #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Странни документи на НЗОК, Астра Зенека, Пфайзер, Алберт Бурла, колегата https://www.youtube.com/watch?v=LJR1B5VpOVs ...... Проф. Иван Чалъков с призив към властта и медиите: "Спрете да плашите хората!" https://www.youtube.com/watch?v=AnuUMlnz-_M

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.