По искане на ГЕРБ СОС ще заседава извънредно за задръстванията в София

Свързани новини

14.10.2024 15:23

По искане на ГЕРБ СОС ще заседава извънредно за задръстванията в София

Видян 356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По искане на ГЕРБ Столичният общински съвет (СОС) ще се събере извънредно в разгара на предизборната кампания за национален парламент, за да обсъжда темата със задръстванията в София. На сесията, насрочена за 17 октомври, няма да се решават конкретни въпроси, а ще бъде изслушан кметът Васил Терзиев.

В петък, 11 октомври, от ГЕРБ обявиха, че са събрали нужните подписи за свикване на заседание. Тогава те обявиха, че искат изслушване на кмета за проблемите с трафика, транспортна и пътната безопасност.

"От сутрин до вечер картата на София свети в червено. Ние сме в прединфарктно състояние. Искаме отговори какви мерки ще бъдат предприети", коментира тогава лидерът на групата на ГЕРБ в СОС Антон Хекимян. А като пример за транспортни тапи даде бул. "Патриарх Евтимий", ремонтиращата се ул. "Опълченска", както и кръстовището на бул. "България" и Околовръстното шосе.

Другият проблем според ГЕРБ е неподдържаната маркировка, за която от няколко месеца отговоря едно от общинските дружества "Софинвест".

"Поръчали са си списъка към Дядо Коледа за това изслушване", коментира след това кметът Васил Терзиев и добави, че целта е предизборна.

"Съгласно правилника за работа на съвета, при искане от 1/3 от общинските съветници, съм задължен да свикам извънредна сесия. Относно мотивите на колегите от ГЕРБ – искането кметът Васил Терзиев да бъде изслушан по въпроса за задръстванията в столицата – трябва да отбележа, че няма никаква извънредна ситуация. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия", коментира в понеделник председателят на общинския съвет Цветомир Петров ("Продължаваме промяната-Демократична България"/"Спаси София").

Според него трафикът в града е следствие на години липса на адекватни мерки. Като пример посочи липсата на ремонти по "ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток, недостатъчното развитие на градския транспорт като ефективна алтернатива на автомобилното движение, както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа".

Цветомир Петров добави, че новото управление в София търсело решения на тези проблеми.

"Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев. Затова бих препоръчал на колегите от ГЕРБ да предложат изслушване на г-жа Йорданка Фандъкова, която да даде отговори за това, защо в продължение на толкова години, докато беше кмет, не бяха извършени необходимите реформи за облекчаване на трафика", коментира още Цветомир Петров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Трябва сериозно да се замислите накъде вървите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трябва сериозно да се замислите накъде вървите и дали