Пред Румен Радев Миленков е повторил позицията си от април, че няма как да е кандидат за служебен премиер

Свързани новини

21.08.2024 13:45

Подуправителят на БНБ също не иска да оглави служебен кабинет

Видян 712 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко след като управителят на Българската народна банка Димитър Радев потвърди пред държавния глава отказа си да стане служебен премиер, това направи и подуправителят на банката Радослав Миленков.

Пред Румен Радев Миленков е повторил позицията си от април, че няма как да е кандидат за служебен премиер, и е напомнил, че освен функциите си в БНБ, е член на надзорните съвети на Европейската централна банка и на Европейския банков орган:

"С произтичащите това ангажименти и ограничения. Това Ви го казах предния път. Знам, че се повтарям. Единствената може би разлика, която е нова сега, е, че в момента ръководя и управление "Емисионно" като допълнение към управление "Банков надзор". По-скоро дори не се е стигнало до въпрос директен. Ситуацията е ясна и на мен, и на президента, и на обществото".

Радослав Миленков не пожела да коментира позицията на другия подуправител на БНБ Петър Чобанов - че би приел да оглави следващ служебен кабинет, ако президентът му възложи да го направи: "Няма да давам оценки на колегата Чобанов. Той е достатъчно сериозен мъж да прецени сам каква позиция да заеме".

Малко по-късно за среща с президента се очаква и заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров, който също е в списъка с потенциалните служебни премиери. По-рано днес сегашният служебен министър-председател Димитър Главчев заяви, че е готов да остане на поста.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец