06.06.2024 17:37

Полицията в Ню Йорк ще отнеме лиценза за оръжие на Тръмп

Видян 379 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицейското управление на Ню Йорк (NYPD) ще отнеме лиценза на Доналд Тръмп за носене на скрито оръжие, след като миналата седмица бившият президент на САЩ беше признат за виновен по 34 обвинения в тежки престъпления, съобщи CNN, позовавайки се на високопоставен полицейски служител.

Тръмп е получил разрешително за скрито носене на оръжие в Ню Йорк преди десет години и е имал три пистолета, регистрирани по него, съобщи телевизионният оператор в сряда.

Според полицейския служител разрешението е било „тихомълком“ прекратено на 1 април 2023 г., след като бившият президент е бил обвинен в престъпления.

Ден преди това Тръмп предал два от пистолетите си на нюйоркската полиция, а третият му пистолет „бил законно преместен във Флорида“, каза той.

Съгласно федералните и щатските закони както в Ню Йорк, така и във Флорида, притежаването на огнестрелни оръжия е незаконно за хора с присъди за тежки престъпления. Не е ясно дали предполагаемият кандидат за президент на Републиканската партия все още притежава оръжие във Флорида.


Правното бюро на полицията в Ню Йорк ще приключи разследване на притежанието на третия пистолет от Тръмп, което вероятно ще доведе до отнемане на лиценза му - твърди източникът.

Бившият президент все още ще има право да оспори по съдебен път всяко отнемане.

В изявление, публикувано след репортажа на CNN, говорителят на кампанията на Тръмп, Стивън Чунг, твърди, че „[приближените на президента на САЩ Джо] Байдън от Демократическата партия са изпаднали в паника и са решили да продължат да злоупотребяват с нашата някога велика съдебна система, за да преследват своя политически опонент номер едно и да се намесят в предстоящите избори“. 


Миналия петък Тръмп беше признат за виновен по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи и стана първият президент на САЩ, който някога е бил осъден за престъпление. Процесът беше свързан с предполагаемите плащания на „тихи пари“, които той е направил на порноактрисата Сторми Даниълс в навечерието на президентските избори през 2016 г., и предполагаемото подправяне на документи, за да ги прикрие.

77-годишният мъж отхвърли обвиненията, като заклейми делото като политически мотивиран „лов на вещици“ и отхвърли процеса като „фалшифициран“ и „позорен“.


Произнасянето на присъдата на бившия президент е насрочено за 11 юли. Тръмп заяви, че е „окей“ с изтърпяването на потенциален затвор или поставянето му под домашен арест. Той настоява, че „истинската присъда“ ще бъде произнесена от обществеността на президентските избори на 5 ноември.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв