05.06.2024 21:06

Все едно ми е Байдън или Тръмп ще бъде президент, но ако западът участва в удари от Украйна по нас, ще реагираме: Путин пред Ройтерс

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Все едно ни е дали Байдън или Тръмп ще стане президент на САЩ. Единият е предсказуем политик от старата школа, другият започна санкциите срещу нас и излезе от договора за ядрените оръжия, нищо че се говорят глупости как бил наш агент", заяви руският президент Путин на въпрос на шефката на новините на Ройтерс.


Заедно със свои колеги - шефове в 16 международни новинарски агенции тя е гост на икономическия форум в Петербург със 17 000 участници от над 136 "страни и територии" с мото: "Нови точки на растеж в променящия се свят".


Путин предупреди: "Удари срещу Русия с участието на западни държави означават пряка война и ние ще реагираме".


Това е второ негово предупреждение за броени дни, след като използва финала на посещението си в Узбекистан, за да алармира "малките гъстонаселени европейски държави", че са много уязвими, ако войнствено се намесват в конфликт, който не е техен. Това беше неговият отговор на декларацията от Софийската среща на парламентарната асамблея на НАТО и извленията на френския президент Макрон мако по-рано, че може да изпрати свои военни на украинска територия, което се очаква да стане факт до дни. Тогава САЩ допуснаха възможността да позволят на Киев да атакува с предоставената от него техника цели на руска земя, от което се отрече след първата реакция на Путин от Ташкент, като лично президентът Байдън заяви, че няма да докара света на ръба на голяма война...


Иначе Путин запази спокоен тон, с което даде да се разбере, че ситуацията все още е под контрол.


"Ще работим с всеки президент, избран от американския народ", обобщи Путин на импровизираната среща с инфобосовете на върха на новооткрития най-висок в Европа небостъргач на брега на Нева, който е и централа на Газпром. Висок е 462 метра, 87 етажа, и е наречен Лахта център, а около него е оформен цял модерен нов район с крайбрежни алеи, паркове и аванградни сгради, в който ще се появят и още 2 по-високи небостъргача, като единият от тях ще се извиси на повече от 700 метра. Ще има дори триумфален обелиск в чест на Петър Велики в иначе съвременната зона. 


"Наблюдаваме, че сега САЩ се самоизгарят с този съд на Тръмп, какъвто не е имало по отношение на никой друг американски президент. От който рейтингът му скочи с 6 процента", ехидно прибави властелинът на Кремъл. Освен рейтинг на водача в изборната битка за Белия дом, само за седмица превръщането в жертва на системата му донесе и над 200 000 000 долара дарения за неговата кампания. Над 50 000 000 долара от тях дойдоха само в първия ден.


На срещата присъстваха ръководителите на новинарски агенции от различни държави: от САЩ, Германия, Италия, Франция и Япония до Корея, Турция, Беларус и Азербайджан. Те бяха разходени и из сградата, а някои имаха възможност да видят и новата Лада Искра за 12000 евро, показана като едно от новите "чудеса" на руските технологии, заедно със скоростни влакове, роботи, ядрени изотопи за лечение на рак и др.


Държава - почетен партньор на форума е петролен Оман.


Индия също е с ударно присъствие. Особено внимание има и към кандидат-члена на БРИКС Турция.


Тези дни тя обяви желанието си да се присъедини към Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Саудитска Арабия, ОАЕ, Иран и т.н.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате по-емоционално

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате