23.05.2015 19:30

Половин София без топла вода

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От две седмици до месец и половина ще останат без топла вода през лятото част от най-големите столични квартали, предупреди „Топлофикация София" вчера. Причината - дружеството започва смяна на 37 км от топлопроводите си.


Първи от ремонтната програма на парното ще бъдат засегнати кварталите „Илинден", „Хаджи Димитър", „Люлин 10" и „Сухата река".


За две седмици от 15 август без топла вода ще бъдат и всички квартали, които се снабдяват с топла вода от ТЕЦ „Изток" - „Младост", „Дружба", „Изгрев", „Изток", „Дървеница" и др.


През този период ще бъде направен ремонт в самия ТЕЦ.


Подробна информация за спирането на водата ще бъде публикувана по-късно на сайта на дружеството. Дружеството призовава клиентите си да сигнализират, ако забележат нередности при извършването на строително-ремонтните дейности на имейл Remonti2015@toplo.bg.


Според данните на „Топлофикация", ако всяка година дружеството сменя по 37 км от тръбите си, след 22 години ще бъдат подменени всички стари съоръжения. За последните четири години обаче общинската компания не успява да изпълни изцяло инвестиционните си намерения заради липсата на пари. Според отчета на дружеството пред Комисията за енергийно и водно регулиране в периода 2010-2014 г. са изпълнени едва 60 на сто от първоначално заявените инвестиции в нови тръби. През миналата година дружеството не е правило подмяна и затова са се увеличили авариите по мрежата. Тазгодишната подмяна на тръбите се прави с помощ от Международен фонд „Козлодуй". Очаква се проектът да приключи до 2017 г., като парното трябва да смени 100 км тръби. До приключването на проекта всяко лято ще има спирания на топлата вода за определени периоди.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог