Борисов не ще да става депутат, Събев също, а спипаната в измами Албена Симеонова от ДБ отново влиза в  НС

Свързани новини

06.10.2022 17:15

Потрошилата жена на пешеходна пътека Рена пак е депутат

Видян 3110 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В новия парламент ГЕРБ-СДС ще има 67 депутати – точно колкото бяха мандатите на Продължаваме промяната (ПП) в 47-то НС, сочат резултатите от вота. Формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще получи 53 места, ДПС - 36 (с 2 повече), Възраждане - 27 (партията удвоява броя на депутатите си, преди бяха 13), БСП - 25 (с 1 по-малко ), Демократична България (ДБ) - 20 (с 4 повече), и Български възход - 12.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече официално обяви, че няма става депутат. За сметка на това, ексшефът на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев този път ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференции в Ловеч, рязко се отказаха от депутатските си места.


Партията праща и други ключови фигури: Лъчезар Иванов – Мозъка от София, бившия социален министър Деница Сачева от Добрич, ексвицепремиера Екатерина Захариева от Пазарджик, транспортния Росен Желязков от Благоевград, бившият здравен Костадин Ангелов от Велико Търново, а от Кюстендил влиза бившият вътрешен Христо Терзийски.


От Разград отново се промуши дългогодишният депутат Десислава Атанасова – Тежката артилерия, която обаче вероятно пак ще влезе от Русе и ще отстъпи място на бившият областен управител Гюнай Хюсмен.


Бившият транспортен министър Николай Събев от ПП също е подал молба за отказ от депутатското си място в 48-ото НС и напусна самата партия. Собственикът на куриерската фирма Еконт бе водач на листата на формацията в родния си град Русе, а сега на негово място влиза Димитър Недялков. Другото лице на ПП от Русе отново е Рена Стефанова, която блъсна на пешеходна пътека жена и нанесе на своята жертва средна телесна повреда, но набързо се договори с прокуратурата, срещу която уж се бореше и отърва присъда за престъплението.


От парламента отпадат и видни депутати, като Филип Попов и Александър Симов от БСП, на тези избори Левицата остана без нито 1 представител от общо 7 области, смятани за червени крепостти – Видин, Перник, Търговище, Разград, Габрово, Силистра и Смолян. За сметка на това пък в НС за пореден път влиза скандалният кадър на Корнелия Нинова – Петър Кънев, който е клиент на прокуратурата и иначе няма право да бъде депутат дори по партийния устав.


От НС отпадна и Антоанета Цонева от ДБ, която беше пометена от Делян Пеевски в Пазарджик. От ДБ отново влиза Албена Симеонова, която беше уличена от ОЛАФ за измамни дейност в ДФЗ и данъкоплатците трябваше да платим 7 млн. евро щета. Канарата на ДБ Ивайло Мирчев пък си осигури място от Бургас.



В НС не попадат и отцепниците от Има такъв народ (ИТН) - Кирил Симеонов, Светлин Стоянов и Деян Петков, които не прескочиха прага за влизане. Емблематичната Цвета Караянчева от ГЕРБ и този път не събра достатъчно гласове в града, но отпадна от НС заради сложната математическа система за определяне на мандати.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 държавата е завладяна 08.10.2022 10:52

    Явно това е партията на незачитащите Конституцията, законите и липса на чисто човешки отношения. Все повече зачестяват инциденти с жертви на пешеходни пътеки, даже и в центъра на пъпа на София, даже и от таксита по сред бял ден. Няма камери, няма полиция, няма превенция, за това пък има жертви и самозабравили се престъпници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,