ПП/ДБ на консултации при Радев
20.04.2023 16:58

ПП/ДБ на консултации при Радев (Видео)

Видян 871 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Докъде можете да стигнете с политическия компромис”, попита президентът Румен Радев по време на консултациите си с ПГ на ПП-ДБ. Той напомни, че Промяната се появи на политическата сцена като отрицание на ГЕРБ. Затова се поинтересува каква позиция биха заели ПП и ДБ по първия мандат. Попита ги кога виждат подходящото време за връчване.


„В първия мандат не може да направим своята подкрепа. Той не може да събере своето мнозинство. Готови сме НС да избере правителство с втория мандат”, отвърна му съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков.


Петков заяви, че е време да бъде направена реформата в правосъдната система, като се създаде и възможност да се разследва главният прокурор. Той изтъкна като приоритет и промени в Антикорупционната комисия и предприемане на стъпки за членство на страната ни в Шенген. „Би било огромен срам, ако бъдем разделени от Румъния и българите бъдат сложени като втора категория европейци. Еврозоната – ако искаме България да отиде напред с по-ниски лихви, с шансовете нашата банкова система да бъде наистина стабилна, трябва да го направим. Тези приоритети са в нашата програма”, каза Петков.


„Радвам се, че около една година по-късно и два цикъла избори – най-накрая стигаме до законодателната програма и приоритети на последния редовен кабинет”. Това подчерта от своя страна съпредседателят на ПП Асен Василев. и допълни: „Задаването на нов начин на управление на публичните финанси, вече има разбиране в българското общество и партиите, че тези пари трябва да се управляват така, че да стигат до всички българи, а не само до избрани. Въпросът със съдебната реформа вече набира подкрепа, макар и декларативна. Еврозоната и Шенген - вече се вижда подкрепа – тези процеси да бъдат завършени”.


Под думите му ПП и ГЕРБ са политически опоненти. „Ние смятаме, че модела, по който трябва да се развива страната е различен, Но по тези приоритети, след два цикъла избори, успяхме да намерим основа – законодателна и формула в парламента, тези закони да бъдат приети. Дори опонентите могат да се уважават и трябва да се уважават. Но има ясни граници, които не могат и не трябва да се прекрачват.


„Успяхме да постигнем в парламента консолидация около един безспорен дневен ред, Който дори партиите, които не намериха възможност да се включат в гласуването за избор на председател, не отрекоха неговите приоритети”, заяви и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Вельо 21.04.2023 11:59

    Леле, изтъпанчил се Ристю, иска власт...Смешкаааа

  • 001 Anonimen 21.04.2023 11:03

    Готови сме НС да избере правителство с втория мандат - скромни бе!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес пред вас може да се очертае възможност за израстване в кариерата

Днес пред вас може да се очертае възможност за