09.07.2024 15:09

ППДБ предлагат отпадане на стикерите от предното стъкло и е-регистрация на автомобилите

Видян 499 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Божидар Божанов от групата на ПП-ДБ внесе законопроект за изменения в Закона за движението по пътищата, който предвижда отпадане на стикерите от предното стъкло и възможност за онлайн регистрация на автомобил.

Шофьори с повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления ще бъдат спирани на пътя и ще им бъдат връчвани, така че да няма рецидивисти, които да се крият.

"Предвиждаме и да се публикуват доста отворени данни и всички системи на МВР, свързани с движението по пътищата, да са отворени за интеграция с външни системи - съгласно принципите на електронното управление", съобщи Божанов и поясни:

"Предлагаме и задължение за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, технически преглед, свидетелство за управление), възможност за обжалване на електронни фишове по настоящ адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, възможност за електронна документация при провеждане на курсове за придобиване на правоспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при установяване с камери на липса на технически преглед или застраховка, автоматизиран контрол на ЖП прелези и др. мерки за намаляване на административната тежест от една страна, и повишаване на ефективността на контрола, от друга".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Руските военноморски сили започнаха планирано учение с участието на по-голямата част от плавателните си съдове и личния си състав

Русия започва мащабно военноморско учение

Руските военноморски сили започнаха ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Един доста добър ден


Един доста добър ден, в който ще се чувствате