15.08.2024 10:43

ППДБ призова партиите в 50-ото НС да изолират Възраждане, защото е проруска

Видян 207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрежение между ПП-ДБ и "Възраждане" за попълване на антикорупционната комисия още преди точката да е влязла за обсъждане в пленарната зала. Скандалът започна след като Йордан Иванов от ПП-ДБ призова и партиите в 50-ото НС да изолират "Възраждане", тъй като е проруска. Хората на Костадинов пък припомниха колко пъти от ПП-ДБ са искали тяхна подкрепа и че днес без техните гласове не може да се попълни съставът на антикорупционната комисия и да се смени председателят й, предаде БНТ.

    "Убедеността ми за това , че трябва да бъде санитарен кордон около проруската партия "Възраждане" е непоклатима, защото вие сте вредни и опасни за България", заяви Йордан Иванов от ПП-ДБ.

    "Имате много сериозни липси в ПП-ДБ. Току що точката за вкарването на още 2-ма представители в Комисията по антикорупция мина благодарение на гласовете на "Възраждане" и сега г-н Иванов излиза и казва, че трябва да има санитарен кордон. Ама няма никакъв проблем. Като дойде точката, ще видите дали санитарният кордон е около "Възраждане" или около вас", отговори му Костадин Костадинов- председател на "Възраждане".

    "Корупцията е надполитически проблем. Който иска да се заяви днес, че е срещу корупцията, може да гласува тази комисия да е пълна. Първо и второ шефът на антикорупционната комисия, който прави селективни избори да разследва едни заеми, а не други заеми в ББР , явно трябва да си отиде. Тук въпросът е, кой е за корупцията и кой е против", заяви Кирил Петков -съпредседател на ПП-ДБ.

    "Г-н Петков, абсолютно прав сте. И е добре на лицето Иванов, Денков и др. от вашата група да кажете, че нещо, което те явно услужливо забавят. ПП-ДБ дойде официално при "Възраждане" и взехте нашите подписи, след като ни помолихте за да искате оставката на шефа на КП КОМПИ. И на лицето Иванов му обяснете, че санитарният кордон е само в главата му", посочи Цончо Ганев от "Възраждане".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще трябва да се справите с безброй дребни задачи

Днес ще трябва да се справите с безброй дребни задачи.