05.09.2024 10:09

ППДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на нов главен прокурор

Видян 366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ППДБ призоваха Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да не възобновява процедурата по избор на нов главен прокурор.

"Висш съдебен съвет с изтекъл мандат няма демократична легитимност да избира нов главен прокурор за следващите седем години на Република България. Същият този Висш съдебен съвет в този си състав причини Гешев на Република България и на българските граждани като главен прокурор. Същият този Висш съдебен съвет преживя катарзис само за едно денонощие след промяна на политическата конюнктура в страната и освободи Гешев. Той няма нито интегритета, и пак повтарям - нито демократичната легитимност да избира нов главен прокурор", коментира Надежда Йорданова.

Тя напомни, че още на първи август от ППДБ са внесли законопроект, в който е записано, че Висш съдебен съвет с изтекъл мандат не може да избира главен прокурор и председателите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

Сигналът от Цветан Василев, за който от Да, България вчера съобщиха, днес ще бъде обсъден в парламентарната група, за да решат какви действия ще предприемат.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби