Свързани новини

13.05.2020 15:29

Пратените в "престой" журналисти от Нова - освободени от работа

Видян 3519 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На няколко от знаковите лица на Нова телевизия, както и репортери, оператори и монтажисти, които бяха пратени в т.нар. престой заради коронавируса, е било съобщено в понеделник, че са освободени от работа, предаде Клуб Z.


В средата на април временно свалени от ефир бяха четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена бе и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият бе репортерът от новините Живко Константинов. В "престой" бяха и двама оператори и един монтажист. Всички те сега са освободени.


За раздялата с Нова потвърдиха пред Клуб Z част от самите журналисти, но без да дадат подробности. Някои - като Галя Щърбева и Живко Константинов, обявиха това и в социалните мрежи.


Пред Клуб Z от ръководството на медията коментираха тогава, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява "рокада" в екипите - работа с намален капацитет. "Престоят" от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да - при какви условия, обясниха тогава оттам.


Клуб Z опита да се свърже сега с генералния директор "Информация" Ива Стоянова, но засега безуспешно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.08.2020 12:00

    Реалният собственик на фирматаза пипълметрия" Нилсен Адмосфер България" е Николай Андреев. Бившият автоджамбазин Генчев е само поставено лице и касичка за парите от рекламата.

  • 002 hans 13.08.2020 11:59

    През юни 2019г Андреев овладя за кратко "Нет инфо" и намаза ските на Христо Христов

  • 001 hristov 13.08.2020 11:58

    През май тази година изпратиха над 60 служители на Нова Телевизия в "престой" заради COVID 19. Впоследствие тихичко и без много излишен шум бяха освободени. Тръгнаха си знакови имена за българската журналистика, но това не впечатли никого. Раздялата на телевизията (близка до властта) с журналисти, като Миролюба Бенатова,Генка Шекерова и Галя Щърбева позволи да се даде поле за изява на войнстващото и алчно безхаберие на изпълнителният директор-Николай Андреев. И понеже той е добър ученик на Дидие Щосел, успя да забогатее неприлично за сметка на тружениците на перото, но и зад гърба на новите собственици-Все пак е Финансист :) Еднакво близък до новите собственици, но и до Прокопиев,Андреев пълзейки се превърна в силната фигура обезличавайки Ива Стоянова. А пък безхаберието на Кирил,Георги и Кремена му позволи да натрупа значително състояние, отклонявайки пари от реклами и изнудването на фирми. Да му е честита новата лятна къща в Созопол!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец