Свързани новини

12.03.2009 12:07

Предупреждават за интензивни валежи от МИС

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на извънредните ситуации предупреди териториалните си дирекции в Хасково и Бургас за очаквани интензивни валежи на 13 и 14 март, съобщиха от пресцентъра на МИС, цитира агенция БГНЕС.


По данни на Метеорологичния център на ВВС, започналите валежи от дъжд ще продължат и през нощта срещу 13.03.2009 г. ще преминат в сняг. На 14.03.2009 г. ще има процес на увеличение на облачността, като в централните райони на страната ще завали сняг. Очакват се интензивни валежи - до 30 л/кв.м на отделни места в Източните Родопи и Югоизточна България. При реализация на очакваните валежи е възможно значително покачване нивото на реките, които в момента са във фаза на пълноводие в тези райони. Наблюдава се състоянието на река Ропотамо, където са възможни разливи. С предупреждението, изпратено от МИС, трябва да се запознаят областните управители, ръководителите на регионалните структури и кметовете на общини. Ще бъдат предприети мерки за ограничаване на последиците за населението. Кметовете на общини ще предприемат действия по контрола на пропускателната способност на речните корита и потенциално опасните водоеми. При възникване на бедствена ситуация, сигналът своевременно ще бъде изпратен в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации.


МИС препоръчва на хората, живеещи в близост до реки и водоеми да сигнализират в кметството или областната управа за непочистени отпадъци, строителни материали и дървета в коритата на реките, пространствата под мостовете и в близост до водоемите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще внасяте суматоха около себе си

Днес ще внасяте суматоха около себе си. На ум ще ви