Свързани новини

22.01.2012 13:31

Президентът Плевнелиев встъпи в длъжност

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов, съпругата му Зорка Първанова и вицепрезидентът Ангел Марин напуснаха сградата на Президентството на бул. "Дондуков" 2, изпратени от новите й стопани - новият президент Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова. С това приключи предаването на президентската длъжност. На 23.02, понеделник, от 09.00 часа започва първият работен ден на новия държавен глава.


След тържествена церемония новият президент Росен Плевнелиев встъпи официално в длъжност. Тя започна точно в 11.00 часа. Двамата президенти поздравиха почетния караул, поднесоха венец пред паметника на Незнайния войн. С минута мълчание беше почетена паметта на загиналите, след което бе изпълнен бе националният химн на Република България.



С 21 артилерийски салюта бе отбелязана смяната на върховния главнокомандващ на Българската армия. Президентите отправиха кратки слова, после отидоха в храма "Св. Александър Невски", където бе отслужен молебен.



"Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име... Миналото ни учи, че сме успявали само тогава, когато сме били заедно, когато сме имали цел и когато сме знаели, че сами ще изковем бъдещето си - заяви в словото си президентът Росен Плевнелиев. Затова като президент ще обединявам и няма да разделям, ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети". Новият държавен глава посочи, че Европа има своята програма "2020" и България също ще изработи своята национална програма за развитие до 2020 година и доплъни, че тя ще бъде изготвена в широк обществен дебат".



Като президент ще обединявам, а няма да разделям, зарече се новият президент и обеща да работи "с визия и ще търся съгласие по националните приоритети". Европа има програма 2020, България също ще разработи своята програма, ще я изковем в широк обществен дебат, ще се обединим около нея и ще я следваме,  каза Плевнелиев.



След церемонията Георги Първанов посрещна на парадния вход на президентството президента Росен Плевнелиев. На "Дондуков"2 започнаха срещи между двамата президенти и вицепрезидентите Маргарита Попова и Ангел Марин, който не присъства на площада днес заради думите на премиера за дадения му орден "Стара планина". След срещата напускащият държавен глава бе изпратен от президентството от новия президент. Георги Първанов, придружен от съпругата си,  отиде при гражданите, които се бяха събрали зад загражденията и го приветстваха с аплодисменти.



Още днес следобед Росен Плевнелиев ще има срещи с еврокомисаря по бедствия и аварии и отговарящия за регионалното развитие - Кристалина Георгиева и Йоханес Хаан, както и с представители на Световната банка и Европейската инвестиционна банка. Първият му официален работен ден като държавен глава започва утре (23.01.2012 г.) в 09.00 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и