Свързани новини

05.03.2013 14:08

Приемането на България в Шенген все още е в дневния ред на Съвета на ЕС

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатурата на България и Румъния за членство в Шенгенското пространство не е отпаднала от дневния ред на заседанието на  Съвета на ЕС на равнище министри на вътрешните работи и правосъдието на 7-8 март 2013 г. Въпросът все още е актуален, това е последната, макар и неофициална информация от Ирландското председателство на ЕС, получена от офиса на българския евродепутат Илияна Йотова.


 


По-рано тези дни румънският министър-председател Виктор Понта заяви, че страната му няма да разглежда като приоритетен в случай, че въпросът отпадне от дневния ред за пореден път. София и Букурещ все още не са уточнили дали искат техните кандидатури да бъдат само дискутирани или държат те да бъдат гласувани по-късно тази седмица, се казва още в отговора. В края на миналия месец немският министър на вътрешните работи, Ханс-Петер Фридрих, обяви,ч е Германия ще наложи вето на присъединяването на двете източноевропейски страни към Шенген.


 


Междувременно председателят на Групата на европейските социалисти и демократи Ханес Свобода окачестви сигналите през тази седмица за евентуално германско вето върху членството на двете страни като популистки и разочароващи.


 


"Групата на социалистите и демократите осъжда немската заплаха и подчертава своята подкрепа за включването на България и Румъния в Шенген" - подчерта Свобода в специално изявление. Той посочи за пореден път, че двете страни са изпълнили своите ангажименти и останалите страни трябва да спазят правилата и да осигурят на гражданите им пълна свобода на движение.


 


"Ветото на Германия е популистко и разочароващо и изглежда така сякаш немското правителство иска да раздели страните на ЕС на " първокласни" и "второкласни". Ние призоваваме вътрешните министри да действат отговорно и да отворят пътя на България и Румъния към членство в Шенген"  - се казва още в изявлението на Ханес Свобода.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със