Свързани новини

31.07.2013 17:10

Приспаха мечока Митко от Парка за танцуващи мечки

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера Паркът за танцуващи мечки край Белица се раздели с един от обитателите си. Мечокът Митко беше транспортиран до София за преглед със скенер и ехограф поради съмнения за сериозно заболяване. Екип от ветеринарни лекари, начело с декана на Факултета по ветеринарна медицина към Лесотехническия университет проф. Богдан Аминков, потвърди, че животното страда от тумор в черния дроб, чието лечение е невъзможно. Тъй като образуванието е дало разсейки и в други органи и жизнените функции на Митко са били сериозно нарушени, беше взето решение животното да бъде приспано.


„Мечокът Митко не се чувстваше добре от близо месец. За него бяха положени специални грижи и поставен на подсилваща диета от мед, витамини и минерали. Бяха му направени на два пъти вливания на глюкоза. За съжаление състоянието му не се подобри и в рамките само на няколко седмици той загуби голяма част от телесната си маса,” разказва Димитър Иванов от Парка за танцуващи мечки край Белица. „След медицинския преглед, проведен миналата седмица в Парка за танцуващи мечки, беше изказано предположение, че Митко най-вероятно има тумор. Тъй като наличната апаратура не позволяваше точна диагностика, се наложи да бъде изследван с мощен скенер, който да  даде точна представа за заболяването. За съжаление, първоначалната диагноза се потвърди – напреднал стадий на злокачествен тумор в черния дроб с разсейки в повечето останали органи. Единственият начин да спестим мъките на Митко беше да го приспим.”


Митко е една от многото мечки, които до преди няколко години са се използвали за развлечение на хората по улиците. Част от номерата, която бившата танцуваща мечка е била заставяна за изпълнява по курорти и селски събори, е включвала и консумация на алкохол. Според служителите на „Четири лапи”, това може да се окаже и причината за увреждането на черния дроб. Митко е спасен в Парка за танцуващи мечки в края на 2004 г., когато е откупен от предишните му собственици. Възрастта му остава загадка – според официалните документи издадени през 1997 г. той е на 20 г., но от „Четири лапи” посочват, че по това време масовата практика е била да бъде вписвана по-късна дата на раждане на мечките, за да може цената им при една последваща продажба да е по-висока. Според специалистите на международната организация за защита на животните реалната възраст на Митко е била около 28 г.


След смъртта на Митко в Парка за танцуващи мечки остават 23-ма обитатели – 21 мечки от България и две от съседна Сърбия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни