Промяната в Столичната община криминално свика извънредно заседание на СОС: Контрера, ВМРО

Свързани новини

01.08.2024 10:29

Промяната криминално свика извънредно заседание на СОС: Контрера, ВМРО

Видян 165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Давам Терзиев и администрацията му на прокуратурата! Това написа в профила си във Фейсбук общинският съветник и заместник-председател на ВМРО Карлос Контрера. Повод за острата реакция е насроченото за днес заседание на столичния парламент, чиято цел е да преразгледа решението на СОС за смяна на ръководствата на общинските дружества.

Защо казвам криминално - защото въпросната заповед на Терзиев е отменена от областния управител още миналия петък и практически заповед няма, та няма и как да има сесия. Съобразява ли се Терзиев с това - не. Той и кохортата му са над закона, за тях правилата са досадна подробност, с която могат и да не се съобразяват, пояснява Контрера.

Припомняме, че на 18 юли 2024 г. с писмо Васил Терзиев връща за ново обсъждане решението на СОС за конкурсите и бордовете. Забележете - връща с писмо решение на СОС, а законът ясно казва, че изпълнителните си действия кметът на общината извършва със заповед. На 19 юли 2024 г. с жалба ОА23-8984 Контрера сезира областния управител на София, че заповедта на Терзиев е нищожна и незаконосъобразна. Образува се проверка по случая. На 23.07.2024 г. заедно с другите двама вносители на доклада (Гълъбов и Петрова) чрез Терзиев внасят втора жалба до Областната управа, в която посочват и допълнителни основания. Номерът е СОА24-ВК66-6253/2/ от 23.07.2024 г. Терзиев крие жалбата до Областна управа три дни и я изпраща едва в петък, нищо че законът повелява незабавно да изпрати всички материали до административния орган.

Всъщност, противно на лъжите, които бълват от ППДБСС, областният управител е сезиран още на 19 юли и той се е произнесъл в разумния седемдневен срок. Пропада и тази лъжа как областната управа се произнесла буквално за ден. Обаче остава въпросът защо Терзиев е укривал жалбата от 23 до 26 юли, пита още общинарят от ВМРО.

Ситуацията става още по-любопитна, защото след като областният управител отменя заповедта на Терзиев, практически няма основание, няма предмет, няма какво повече да се гледа по въпросния доклад и решението вече е в сила. Терзиев обаче упорства, дори на сайта на общинския съвет липсва информация, че заповедта е отменена. Кого лъжат кметът и администрацията му? Гражданите, медиите, себе си, гневи се още той.

Свиканата на 1 август сесия е незаконна, включената точка няма предмет, защото няма заповед за връщане. ППДБСС се опитват да въвлекат всички в незаконните си действия. Дано се намерят медии, които да им зададат горните въпроси. А по този казус Терзиев и компания ги пращам със сигнал в прокуратурата, защото не може по подобен безподобен начин да се газят закони и правила!

Прилагаме и пълния текст на позицията на Контрера:

Има едно габровско село - Торбалъжи, име много подходящо да се оприличат Васил Терзиев, „звездния му екип“ и бандата общински съветници от ППДБСС в Столичния общински съвет.

Същите вкупом продължават да затъват в собствените си мрежи от лъжи. Абсолютно криминално Промяната свиква извънредна сесия на СОС с една единствена точка - заповедта на кмета Терзиев за връщане за ново обсъждане на решението на СОС за конкурсите и временните ръководства на 6 общински дружества.

Защо казвам криминално - защото въпросната заповед на Терзиев е отменена от областния управител още миналия петък и практически заповед няма, та няма и как да има сесия. Съобразява ли се Терзиев с това - не. Той и кохортата му са над закона, за тях правилата са досадна подробност, с която могат и да не се съобразяват...

Малко фактология, която изобличава бруталните лъжи на ППДБСС и Васил Терзиев.

На 18 юли 2024 г. с писмо Васил Терзиев връща за ново обсъждане решението на СОС за конкурсите и бордовете. Забележете - връща с писмо решение на СОС, а законът ясно казва, че изпълнителните си действия кметът на общината извършва със заповед. На 19 юли 2024 г. с жалба ОА23-8984 сезирам Областния управител на София, че заповедта на Терзиев е нищожна и незаконосъобразна. Образува се проверка по случая. На 23.07.2024 г. заедно с другите двама вносители на доклада (Гълъбов и Петрова) чрез Терзиев внасяме втора жалба до Областна управа, в която посочваме и допълнителни основания. Номерът е СОА24-ВК66-6253/2/ от 23.07.2024 г. Терзиев крие жалбата до Областна управа три дни и я изпраща едва в петък, нищо че законът повелява незабавно да изпрати всички материали до административния орган. Всъщност, противно на лъжите, които бълват от ППДБСС, областният управител е сезиран още на 19 юли и той се е произнесъл в разумния седемдневен срок. Пропада и тази лъжа как областна управа се произнесла буквално за ден. Обаче остава въпросът защо Терзиев е укривал жалбата от 23 до 26 юли?

Междувременно пък Административният съд - София отхвърли жалбата на Терзиев срещу предварителното изпълнение на решението на СОС.

Тук идва и моментът за другия детайл. На 25.07.2024 г. има редовна сесия на СОС. Заповедта на Терзиев е от 18.07.2024 г. Точката обаче не е включена. Изведнъж обаче нещата стават спешни на 29 юли и се свиква извънредна сесия за 01.08. Защо? Кое е извънредното? Ако е било нещо извънредно - защо не е включено за сесията на 25.07.2024 г.

Ситуацията става още по-любопитна, защото след като областният управител отменя заповедта на Терзиев, практически няма основание, няма предмет, няма какво повече да се гледа по въпросния доклад и решението вече е в сила. Терзиев обаче упорства, дори на сайта на общинския съвет липсва информация, че заповедта е отменена. Кого лъжат кметът и администрацията му? Гражданите, медиите, себе си?

Свиканата на 1 август сесия е незаконна, включената точка няма предмет, защото няма заповед за връщане. ППДБСС се опитват да въвлекат всички в незаконните си действия. Дано се намерят медии, които да им зададат горните въпроси.

А по този казус Терзиев и компания ги пращам със сигнал в прокуратурата, защото не може по подобен безподобен начин да се газят закони и правила!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Атанас Запрянов

Ремонтират още 5 Кугър-а до края на годината

Ще се работи за увеличение на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

От векове е ясно

От векове е ясно, че лятото е време усилно, макар