22.05.2024 10:40

Пуснаха от ареста дрогирания Димитър, убил французин на пътя

Видян 489 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд е изменил мярката за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния Димитър Любенов, който пиян и дрогиран предизвика катастрофа на Околовръстното шосе, при която загина французин.
На свое заседание вчера въззивната инстанция е разгледала молбата на Любенов, който прекара 20 месеца в ареста, да бъде пуснат на свобода. Магистратите са преценили, че 40-годишният мъж може да напусне килията, като са определили мярка за неотклонение "домашен арест" с електронна гривна.
Според апелативните съдии, тъй като делото срещу Димитър Любенов вече е започнало, той не може да повлияе на свидетелите.
Процесът за тежкия инцидент, предизвикан от 40-годишния софиянец се гледа от Софийския градски съд. На 9 април негов състав проведе разпоредително заседание, по време на което прие, че във фазата на досъдебното производство и при изготвянето на обвинителния акт не са допуснати нарушения на процесуалните правила, нарушаващи правата на обвиняемия. Така бе даден ход на делото, а първото заседание по същество бе насрочено за 5 юни. По време на него ще бъдат разпитани първите свидетели.
Катастрофата стана на 25 септември 2022 г. около 4.30 часа на Околовръстния път в София. Автомобилът на Любенов - "Порше Панамера", се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в основното. При последвалия сблъсък с форд, в който е пътувало френско семейство, по-малкият автомобил се преобръща. 64-годишният Лорен Пети загива на място.
В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал поршето след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били французите, Димитър Любенов не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. Затова и на 30 септември Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението срещу 39-годишния мъж от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено.
Ако бъде признат за виновен Димитър Любенов може да получи между 15 и 20 години затвор или доживотна присъда.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Джокович

Джокович ще пътува за Уимбълдън, но не знае дали ще играе

Новак Джокович ще пътува за Англия за ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Ще ви се иска да избягате от отговорностите


Ще ви се иска да избягате от отговорностите и да се