Президентът на Турция Тайип Ердоган присъства на пресконференция по време на неформалната среща на върха на ЕС-27 и срещата в рамките на Европейската политическа общност в Пражкия замък, Чехия, на 6 октомври. (Леонхард Фьогер/Reuters)

Свързани новини

07.10.2022 15:45

Путин разговаря с турския президент за "последните събития" в Украйна

Видян 699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин е разговарял с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за ситуацията в Украйна, съобщиха от президентската канцелария в Анкара в петък.

"По време на телефонния разговор между двамата лидери бяха обсъдени последните събития в руско-украинската война", се казва в съобщение от офиса на Ердоган.

Президентът на Турция "потвърди готовността си да даде своя принос за мирното разрешаване на украинския въпрос в полза на всички", се казва още в съобщението.


Ердоган е изразил желание да се срещне с Путин през следващите дни, за да обсъдят отношенията между Турция и Русия, предадоха турските медии.


„Обадих се на Путин, за да го поздравя за рождения му ден“, каза Ердоган.


От началото на руската инвазия Ердоган играе деликатна игра на равновесие. Той отказва да се присъедини към западните санкции срещу Русия и се опитва да играе ролята на помирител между Киев и Москва.

Турският лидер помогна и за сключването на споразумение между Русия и Украйна, което позволи възобновяването на доставките на зърно от украинските черноморски пристанища.

Ердоган нарече това споразумение "едно от най-големите постижения на Организацията на обединените нации през последните десетилетия"

На Общото събрание на ООН миналия месец Ердоган призова за прекратяване на "руско-украинската криза", като заяви, че седеммесечната война е предизвикала "шокова вълна" в целия свят.


На снимката: Президентът на Турция Тайип Ердоган присъства на пресконференция по време на неформалната среща на върха на ЕС-27 и срещата в рамките на Европейската политическа общност в Пражкия замък, Чехия


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби