Свързани новини

24.06.2017 10:20

Радев от Атина: Поканил съм не само Путин, но и Тръмп

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз съм поканил и президента Тръмп, и президента Путин. България трябва да защитава своите интереси. Това заяви в Атина президентът Румен Радев, който предизвика противоречиви реакции, след като покани за честванията на 3 март догодина руския си колега, съобщи БТВ.

 

"С Гърция имаме сходни позиции по всички важни въпроси от дневния ред на Европа" обяви президентът Радев пред българската общност в Атина и даде пример със съвместно да решаваме проблемите за миграцията ,за сигурността и за кохезионната политика.


Президентът беше питан и за изплащането на осигуровките в Гърция и за културната експанзия на Русия и за това, че получаване на българско гражданство за дете от смесен брак отнема 5 години. "Ако ме питате трябва да става веднага. Защото даваме гражданство на хора, чиито български корени могат да бъдат подложени на съмнение" каза президентът.

 

„Срещата с българите в Гърция е един от най-важните моменти в моята визита, защото вие сте сред основните предпоставки и допринасяте за това българо-гръцките отношения да бележат явен подем в последните години“. Това заяви държавният глава Румен Радев в посолството ни в Атина на среща с представители на българската общност в Република Гърция. В срещата участваха представители на местните български дружества, преподаватели, лекари, културни дейци, десетки наши сънародници.

 

Държавният глава благодари на нашите сънародници, изпълнили до краен предел залата в посолството, за тяхната родолюбива дейност. „Вие обединявате усилия и създавате културно-просветни дружества, училища, медии и така се грижите за най-важното – нашите деца в Гърция да растат като българи, да запазват нашия фолклор, традиции и самосъзнание“, заяви президентът Румен Радев.

 

„Информиран съм и за вашите проблеми, с които се сблъсквате в ежедневието си“, посочи още държавният глава и увери сънародниците ни, че българските институции работят за подобряване на своята работа с българската общност в Гърция.

 

Президентската администрация внимателно следи процеса по издаване на българско гражданство, подчерта още Румен Радев и добави, че е готов да подкрепи родолюбивите инициативите на нашите сънародници в Гърция.

 

Българите в Атина поставиха пред президента Радев редица въпроси като ускоряване на процеса по придобиване на българско гражданство на децата от смесени бракове, уреждане на осигурителните права на работещите в Гърция, предоставянето на сграда за културна самодейност на българските дружества, засилване на подкрепата за българските училища и детски градини.

 

По-рано през деня президентът Радев проведе среща с кмета на Атина Георгиос Каминис, на която също са били обсъдени въпроси, свързани с българската общност в гръцката столица.





Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог