27.08.2024 10:58

Радев подписа указите за назначаване на кабинета Главчев 2 и за изборите

Видян 722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2.

Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51 - во Народно събрание.

Премиерът и министрите ще положат клетва в парламента по-късно днес.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по полагане на клетва от служебното правителство.

Няма промяна в структурата на кабинета "Главчев 2". В него отново ще има един вицепремиер. Това е министърът на финансите Людмила Петкова.

Три са персоналните промени в състава на временното правителство. Директорът на Главна дирекция "Националната полиция" главен комисар Атанас Илков е министър на вътрешните работи на мястото на Калин Стоянов. Директорът на дирекция "Правна" в министерството на транспорта и експерт с 20-годишен опит Красимира Стоянова поема поста на Георги Гвоздейков.

Премиерът вече не е и външен министър. Дипломатът от кариерата Иван Кондов е начело на ведомството. Той е бил посланик на България в Испания, от години ръководи работната група в МВнР, която организира изборите в чужбина. За кратко Кондов беше и външен министър в последното правителство на Гълъб Донев.

Това е седмото временно правителство, което Румен Радев назначава, откакто е на поста държавен глава, и вторият служебен кабинет, формиран по новите правила в Конституцията. Според тях настоящият Парламент продължава да работи и след назначаването на временното правителство до клетвата на новоизбраните депутати в 51-вото Народно събрание.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Улица Леге

Черен срещу бял тротоар на Леге: Експертно управление

В момента се прави черен тротоар от ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак