Ожесточената съпротива на терен засега не позволява на руския президент Владимир Путин да постигне решителни ранни успехи

Свързани новини

01.03.2022 10:33

Ракети убиха 70 украински войници, огромна руска колона се приближава към Киев

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 70 украински военнослужещи бяха убити от руска ракетна атака, а десетки цивилни загинаха при "варварски" обстрел, съобщиха украинските власти във вторник, когато огромен руски военен конвой наближи столицата Киев, предаде Ройтерс.




Ожесточената съпротива на терен засега не позволява на руския президент Владимир Путин да постигне решителни ранни успехи, след като миналата седмица той започна най-голямото нападение срещу европейска държава след Втората световна война.


 



Настъпвайки към столицата, Русия е събрала конвой от бронирани автомобили, танкове и друго военно оборудване, който се простира на около 40 мили (64 км), съобщи американската сателитна компания Maxar късно в понеделник.


 


"Използването на тежка артилерия в гъсто населени градски райони значително увеличава риска от жертви сред цивилното население. " в него се казва.




Руските сили атакуват на няколко фронта, а украинските власти съобщиха, че при бомбардировките на Харков, втория по големина град в страната, са загинали десетки цивилни.




"Варварските ракетни атаки и ракетните системи за залпов огън (РСЗО) по мирни градове са доказателство, че те вече не са в състояние да се борят с въоръжените украинци", заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников във Facebook.




Около 70 украински военнослужещи са загинали в понеделник при руски обстрел на база в град Охтирка, разположен между Харков и Киев, съобщи областният управител във Facebook.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес не е изключено да си изпуснете нервите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес не е изключено да си изпуснете нервите и така да