Свързани новини

12.10.2009 16:40

Разсрочват сметките за парно на длъжниците

Видян 2907 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неизрядните абонати са натрупали към столичната топлофикация задължения в размер на 250 млн. лв. Голяма част от тях, около 80 на сто, са забавени плащания до 12 месеца, каза пред 19` председателят на съвета на дружеството Георги Кадиев. Целта ни е да ги  мотивираме сами да платят сметките си за парно, подчерта той. Една от мерките на кампанията е да бъдат разсрочени задълженията на потребителите. Кадиев беше категоричен, че в сградите с най-големи длъжници топлата вода няма да бъде спирана. По думите му това е крайна мярка, която няма да бъде приложена. През миналия отоплителен сезон топлата вода беше спряна в сградите-длъжници. Това предизвика остра реакция на изрядните клиенти, в резултат на което бяха заведени съдебни искове срещу топлофикационната компания.


Предвид очакваното чувствително застудяване от софийското парно съобщиха, че са готови за старта на отоплителния сезон.


Метеоролозите прогнозират за утре понижение на температурите с 10 градуса и валежи от дъжд на много места в страната. В сряда пък градусите ще паднат с близо 15, а по високите планински части ще превали и сняг. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса.


Ако в три последователни дни термометрите останат под дванадесетото деление, ще започне общото пускане на парното. За предсрочното включване, което е в ход на този етап, са приоритетни заявките от детските градини, училищата и болниците. Жилищните кооперации също могат да заявят желание за предсрочно включване на топлото. За целта трябва да бъде представено решение, подписано от общото събрание на етажната собственост.


Въпреки задълженията към Булгаргаз проблеми през новия отоплителен сезон няма да има, посочи пред 19` Георги Кадиев. Бордът на директорите на Топлофикация София е приел споразумението за разсрочване на задълженията към газовата компания. Става дума за 120 млн. лв., натрупани от декември миналата година до април тази година.


Такива погасителни планове за покриване на задълженията към доставчика на синьо гориво са подготвени и от топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас, заяви вчера пред БНР председателят на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.


Във връзка с неплатените сметки Георги Кадиев отбеляза, че дружеството ще прибегне към завеждане на съдебни дела в случаите, когато сметките не са плащани повече от една година. Другата мярка за потребителите с неплатени сметки, която предлагат от столичната топлофикация, е – отказване от публични услуги. Тоест, ако някой е платил данъците си към държавата, но е неизряден платец към топлофикация или електроснабдяване например, да не му бъде разрешавано да напуска страната, посочи Кадиев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и