10.07.2024 14:49

Референдум „за“ или „против“ еврото би означавало „за“ или „против“ членството ни в ЕС: Пеевски

Видян 1239 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това!


Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.


ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.


Като страна членка на ЕС сме поели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.


ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до  изпълнението на тази цел.


Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.


Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута", коментира
Делян Пеевски, председател на ДПС.


По -рано стана ясно, че „Възраждане“ и ИТН внасят проект на решение за свикване на нов референдум за запазване на българския лев до 2043 г.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.07.2024 19:29

    С какво право този новозабогатял субект Пеевски, който нищо не пее, а му пеят се изказва в първо лице множествено число "Ние" ... От кога стана "кралска особа" ??? ... Само суверена може да взима решения за запазването на българският лев ! Аман от дебелаци в политиката !

  • 001 Anonimen 10.07.2024 18:02

    Защо англичаните си направиха референдум и излязоха от ЕС, а ние нямаме право на най-демократичната изява на волята на мнозинството - референдум, защото сър Пеевски няма да го допусне. Той е по-голямо мнозинство и от народа ни ... магнитно мнозинство

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще се проявите като работни пчелички

Днес ще се проявите като работни пчелички. Не се