"Гласувах рекетът срещу българите да спре”, заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на вот в столичното 78 СУ Хр. Смирненски. По думите му партиите трябва да се разберат и да има правителство.

Свързани новини

03.10.2022 09:34

Рекордно ниска избирателна активност

Видян 991 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Едва 25,58%  избирателната активност към 16 ч., регистрираха от ЦИК в деня на предсрочния вот у нас. Това прави 1 688 944 избиратели. Това е рекорд и при приключването на избирателния ден остана най-ниското в историята.


"Бъдещето няма да е розово", лаконично прогнозира почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който по традиция първи от политическите лидери у нас упражни правото си на глас в ОУ Цанко Церковски. Той посочи, че не знако с кого биха могли да се коалират Сараите, които в кампанията дадоха ясна заявка за управление.
На свой ред лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 10 ч. в ОУ Пейо Яворов в Кърджали. “Трябва да възстановим диалога, който отсъства от повече от десетилетия”, призова той.


"Гласувах рекетът срещу българите да спре”, заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на вот в столичното 78 СУ Хр. Смирненски. По думите му партиите трябва да се разберат и да има правителство.
“Светът е война, трябва ясно позициониране. Много колеги се крият, избягват я, но в следващите месеци това ще е основното. Ако политиците продължават да се водят от егото си и да не се съобразяват с хората, които са гласували за дадената партия, а не за лидерите, накрая никой няма да отиде да гласува. И призовавам колегите да има разум", допълни Борисов.


Другият експремиер и един от лидерите на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков гласува около към 12 ч. в 133 СОУ А. С. Пушкин. "Вярвам, че всички българи в този момент ще направят избора страната да продължи напред", каза той. Петков допълни, че “ясната коалиция, която биха направили оп ПП е коалиция с българския народ”. Съпартиецът и бивш финансов министър му Асен Василев гласува от секция 28 в родното Хасково - в градския Дневен център за възрастни хора.



„Резултатите ще бъдат доста по-различни, отколкото ни казват”, прогнозира лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, след като гласува във Варна. „Единственото правителство, което ще подкрепим е кабинет с мандата на Възраждане”, категорично подчерта той.  “Време е страната ни да започне да взема сама решенията за своята съдба”, настоя Костадинов.


Бившият вицепремиер и соцлидер Корнелия Нинова обяви, че вижда БСП в следващия кабинет. Тя подаде своя вот в 48 секция в 25 ОУ Д-р Петър Берон в София. “С ГЕРБ и ДПС не можем да правим коалиция”, отсече Нинова. Мерки за първите 100 дни срещу инфлацията и ръст на доходите обещава Левицата.
“Без Демократична България реформаторско управление не би могло да се формира”, заяви съпредседателят на формацията Христо Иванов , след като гласува в столичното 93 СУ Александър Теодоров – Балан.


“Гласувах за това да няма лъжи в НС, гласувах за това да има чест, достойнство и отговорност”,  обяви Любомир Каримански от Има такъв народ (ИТН), след като упражни правото си на глас в 35-о Средно езиково училище Добри Войников в София.
“Българските национални интереси ще са червените линии на Български възход”, заяви лидерът на формацията и бивш служебен премиер Стефан Янев, след като гласува.
"Днешните избори са референдум за и против войната", заяви на свой ред лидерът на Изправи се България Мая Манолова, която отиде до урните  в столичния квартал Хладилника.



Егор Глазунов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 алчни слугинажни хиени 03.10.2022 12:24

    Все повече българи осъзнават, че не те избират политиците, а друг решава вместо тях. Това е червена лампа за тези, които 30 г ограбват и унищожават и държавата и нейния народ. Преброяването показва, че досегашните политици са работили против държавата и народа си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак